Şehit Akdoğan’ın ailesi cenazenin verilmemesine tepki gösterdi

Mêrdîn'in Omeriya bölgesinde şehit düşen Ali Akdoğan için taziye kuruldu. "Başımız dik" diyen aile, cenazenin verilmemesine tepki gösterdi.

Mêrdîn'in Omeriya (Ömeryan) bölgesinde 12 Mart’ta gerçekleştirilen hava saldırısında şehit düşen 3 HPG’liden biri olan ve Artuklu'daki “kimsesizler mezarlığına” defnedilen Ali Akdoğan’ın ailesi, Wan’ın Rêya Armûşê ilçesine bağlı Xaçort Mahallesi’nde taziye kurdu.

Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği taziyede aile, çocuklarının cenazesinin kendilerine verilmemesine tepki gösterdi.

AİLE: BAŞIMIZ DİK

Oğlunun 11 yıl önce PKK’ye katıldığını söyleyen Anne Hatice Akdoğan, “Başımız dik. Bu şerefli ve ağır yükü herkes taşıyamaz. Bizim yolumuz onur yoludur” dedi. Başvuru yapmalarına rağmen cenazelerini alamadıklarını söyleyen Akdoğan, “DNA testinin ardından bize cenazemizi vereceklerini söylediler. O mezarlıkta yatan herkes bizim çocuğumuz” diye belirtti.

'MÜCADELESİNİ YAŞATACAĞIZ'

Baba Şükrü Akdoğan ise “Ölünceye kadar onların mücadelesi bizimle yaşayacak. Onlara söz veriyoruz ki; onların yolundan ayrılmayacağız. Savcılığa giderek başvuru yaptık. Bu sürecin ne kadar uzayacağını bilmiyoruz. Onlar bilsin ki, ne zahmet çıkarırlarsa çıkarsınlar, isterse bizi öldürsünler ama biz çocuklarımızın cenazesini alacağız. Kürt Halk Önderi yıllardır bu halk için cezaevinde. Bizim davamız ne para, ne şöhret davasıdır. Bizim davamız onur ve şeref davasıdır” diye konuştu.

Kimsesizler Mezarlığına defnedilen cenazeler için çağrı yapan Akdoğan, herkesin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.