Öğrencilerden Doç. Dr. Bülent Yücel’e destek

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Doç Dr. Bülent Yücel’in sınavlarda sorduğu bir soruda HDP’nin kapatılmasına değinmesi sonrası 3 ay uzaklaştırma alması öğrencileri tarafından protesto edildi.

Geçtiğimiz 9 Ocak günü, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukukları Genel Esasları dersinin dönem sonu sınavında bir soruda HDP’nin kapatılmasına değindiği için rektörlük tarafından 3 ay uzaklaştırma cezası alan Doç.Dr. Bülent Yücel’e Anadolu Üniversitesi öğrencileri destek verdi.

Öğlen saatlerinde Hukuk Fakültesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci, Rektörlük binasına kadar “Bülent hoca yalnız değildir” “Hocama dokunma, sınavımı geri ver” sloganlarıyla yürümek istedi. Özel güvenliklerin engelleme girişimlerine karşı öğrencilerin eylem ve yürüyüşte ısrar etmesi sonrası, özel güvenliklerin çekilmesi ile öğrenciler yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca öğrenciler "özel güvenlik" tarafından taciz edilmeye çalışıldı.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan'ın da destek olmak için katıldığı açıklamada, rektörlük binası önünde bir açıklama yapan öğrenciler, açıklamalarında, “Bülent hocamızın görevden uzaklaştırıldığını ve bu sene yapılan anayasa sınavının iptal edildiğini üzülerek öğrendik. Sınavın iptal edilmesi, yüzlerce öğrenciyi mağdur etti. Bülent hocamıza karşı yapılan 3 ay uzaklaştırma kararının bize gerekçesini dahi söylenmemesi de, okul yönetiminin bizi muhatap almadığının biz göstergesidir. Bu durum, biz öğrencilerin, yönetimde söz sahibi olmadığımı tekrar hatırlatmış oldu.” dedi.

Açıklama sonrası öğrenciler, rektörlük binası önüne anayasa kitapçığı bırakarak, rektörlüğe Yücel’in görevine geri dönmesi için yazdıkları dilekçeleri verdi.