Özgürlükçü Demokrasi Yazıişleri Müdürü Yasul da gözaltında

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul gözaltına alındı.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a polis baskını ve gasba yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul da öğlen saatlerinde gözaltına alındı. Avukatıyla birlikte Vatan’da bulunan İstanbul Emniyeti’ne giden Yasul, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

AVUKATLAR MUHATAP BULAMIYOR

Gazetenin avukatları ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlar 3 gündür soruşturmaya ilişkin bilgi almaya çalışıyor ama muhatap bulamıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlarla Soruşturma Bürosu Vekili Hasan Yılmaz ile görüşüp soruşturma hakkında bilgi almaya çalışan avukatların gün içerisinde tekrardan Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giderek Yılmaz ile görüşme talebinde bulunacağı öğrenildi.

GÖZALTINDAKİLER

Gözaltında olan ve Vatan’daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulanların isimleri şöyle: Özgürlükçü Demokrasi gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul, Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin ile matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Musa Kaya, Polat Arslan, Cemal Tunç, İrfan Karaca, Kemal Daşdöğen, Mehmet Emin Sümeli, İhsan Sinmiş, Uğur Selman Kelekçiler, Kazım Göçer, Necat Hizarcı, Mahmut Abay, İsmail Ergene, Muhammet Özkan, Mehmet Özkara, Cumali Öz, Süleyman Güneş, Cenk Kale, Cengiz Kaya, Semih Tamay, Özgür Bozkurt ve Sadettin Demirtaş.

Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız'ın Bağcılar'da bulunan evine de baskın yapılmış, Yıldız'ın bulunmadığı evde telefonuna ve bilgisayarına el konulmuştu.

MATBAA CİVARINDA ABLUKA

Gazetenin Beyoğlu’nda bulunan merkez binasında bekleyen TMSF görevlisinin bugün gelmediği görüldü. Sefaköy’de bulunan Gün Matbaacılık binasında ise 3’üncü günde de arama ve kayıt işlemleri devam ediyor ve polis kimseyi binaya yaklaştırmıyor.