Özgür Gündem davası: Çakıcı 'kader mahkumu', biz 'terörist'

Özgür Gündem Davasının duruşmasında konuşan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin,  “Alaattin Çakıcı gibi biri kader mahkumu olarak yargılanırken hak savunucuları terörist olarak yargılanıyor” dedi. 

AKP'nin KHK ile kapattığı Özgür Gündem gazetesinin eş genel yayın yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazarlarının yargılandığı davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

'ÖNÜMDE SADECE POLİS SİLAHI GÖRDÜM!'

Keskin ve avukatlarının katıldığı duruşmayı, çok sayıda kişi de izledi. Keskin, şunları ifade etti: "İHD Eş Genel Başkanıyım. 30 yıldır hak savunucuyum ve avukatım. Adımın yazılma nedeni ifade özgürlüğünü savunmaktı. Çünkü başta Musa Anter ve birçok yazarı katledildi ve hiçbirinin faili açıklanmadı. İfade özgürlüğü ile harcadığı zamanı faillerle ilgili harcansaydı Türkiye böyle olmazdı. Terörist olmakla yargılanıyorum; ama ömrümde polis silahı dışında silah görmedim. Alaattin Çakıcı gibi biri kader mahkumu olarak yargılanırken hak savunucuları terörist olarak yargılanıyor. Yargı bağımsız değil."

ERTELENDİ 

Mahkeme, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Özgür Gündem ana davası ile birleştirilme talebinin değerlendirilmesi için dosyayı, ilgili mahkemeden isteyerek, duruşmayı 9 Ekim’e erteledi.