Ölüm orucundaki avukatlara gazetecilerden destek

Gazeteciler, ölüm orucundaki avukatlar için duyarlılığa çağırarak, "Yarın bizi savunacak kimse kalmaz" uyarısında bulundu.

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde yapılan adalet nöbette özgür basın emekçileri  konuşmacı olarak katıldı. Eylemde, avukatların ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren basın emekçisi Necdet Özsaygın’ın fotoğrafları ve “Adalet sağlansın, Ebru ve Aytaç yaşasın” yazılı pankart açıldı.

'ÖLÜM HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ’

Bir grup gazeteci, ölüm orucundaki avukatlar için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde yapılan açıklamaya destek verdi. Gazeteciler, avukatların taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Halkın avukatlığını yapan bu iki insanın yaşam hakkını savunmamız gerekiyor. Bu yalnızca bizim değil tüm insanların vicdani görevidir. Biz, Yaşamı Savunan Gazeteciler olarak artık ölüm haberleri yapmak istemiyoruz” dedi.
Gazeteciler adına ortak açıklamayı Emre Orman yaptı. “Türkiye’deki muhalefete yönelik baskılar özellikle son beş yılda tavan yaptı” diyen Orman, “Biz de hükümetin bu çaresiz ama bir o kadar saldırgan tavrına karşı dayanışmayı, omuz omuza olmayı savunuyoruz. Halkın avukatlığını yapan bu iki insanın yaşam hakkını savunmamız gerekiyor. Artık ölüm haberleri yapmak istemiyoruz” dedi.  
Orman, “Burada bize düşen en önemli görev, onurlu bir yaşam için bedenlerini ölüm açlığına yatıran Ebru ve Aytaç'ın taleplerini, seslerini görünür kılmaktır. Hükümet mevcut tavrından derhal vazgeçmeli. Ebru ve Aytaç, Adli Tıp Kurumu'nun 'hapishanede kalamazlar' raporu doğrultusunda bir an önce serbest bırakılmalı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi de kararını açıklamalı ve yeniden yargılamanın önünü açarak yaşama ışık tutmalıdır” diye konuştu.  

‘YARIN SAVUNACAK KİMSEMİZ KALMAZ!'

Gazeteci Zeynep Kuray ise şöyle konuştu:
"Onlar nerede bir haksızlık varsa, nerede bir adaletsizlik varsa orada olmuşlarıdır. Emekçinin, işçilerin, gazetecilerin, herkesin hakkını savunmuşlardır. Bugün onların adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olması bu ülkenin utancıdır. Bu insanlar kolay yetişmiyor. Onlar burada yavaş yavaş erirken susamayız. Ne istiyorsunuz bu avukatlardan? İşlerini yaptıkları için mi hedefler, doğruları söyledikleri için mi hedefler?  Bugün susanlar utansınlar. Adalet herkese lazım olacak. Avukatlara sahip çıkmak insanlık görevidir.  Avukatlar ölmemeli, yoksa avukatlara sahip çıkın, yarın hiç kimse kalmayacak sizi savunacak” dedi.