Öcalan ile görüşme başvuruları reddedildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer üç tutsak için aileleri ve avukatları tarafından yapılan başvurular bir kez daha reddedildi.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için yeni başvurular yapıldı.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç, İmralı’ya gitmek için avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

İmralı’daki diğer tutsaklar Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar ve Veysel Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan da avukatları aracılığıyla görüşme başvurusunda bulundu.

Ailelerin yaptığı bu başvuruların tümü reddedildi. Savcılık, daha önceki haftalarda olduğu gibi “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları” gerekçe gösterdi.

Öcalan ile 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana ilk kez, ilk kez 12 Ocak'ta kardeşi Mehmet Öcalan bir görüşme gerçekleştirebilmişti. Bu görüşmeye, açlık grevlerinin bir sonucu olarak izin verilmişti.

Öte yandan Öcalan’ın avukatları İbrahim Bilmez, Serbay Köklü, Raziye Turgut ve Mazlum Dinç’in müvekkilleriyle görüşmek için Perşembe günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na 792’nci kez başvuruda bulunmuştu. Bu talep de reddedildi.

Avukatlar, 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana müvekkilleri Öcalan ile görüştürülmüyor. Tüm başvurular “Hava muhalefeti”, “Koster bozuk”, “Koster onarımda”, “OHAL” ve "5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar" gibi keyfi gerekçelerle engellendi.