İzmir'de üç ağır hasta tutsak tedavi edilmiyor!

Menemen R Tipi Hapishane ağır üç hasta tutsak ölüme terk edildi. Ağabeyi Yusuf Bulut ile görüşen Hasret Bulut, günlük ihtiyaçlarını dahi gideremeyen tutsakların durumunun kötüye gittiğini söyledi ve 'acil çözüm' istedi.

Menemen R Tipi Cezaevi'nde 3 ağır hasta tutsak, günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Havasız ve temizlenmeyen hücrelerde tutulan tutsaklar tedavi edilmezken, kendilerine hiçbir iletişim aracı, kitap ve gazete de verilmiyor.

ERGİN AKTAŞ: İKİ ELİ YOK AMA TEK KİŞİLİK HÜCREDE!

Ergin Aktaş, KOAH hastası ve iki eli olmayan siyasi bir tutsak. Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) hakkında 3 kez verdiği "Cezaevinde tek başına kalamaz" raporuna rağmen 1 yıldır İzmir Menemen R Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tek kişilik odada tutuluyor.

8 farklı hapishaneye 6 yıl içerisinde sevki yapılan Aktaş’ın, kol damarlarında incelme ve midesinde ülser var. Tek başına kaldığı hücrede ihtiyaçlarını gideremeyen Aktaş’ın, arkadaşlarının yanına verilme isteği hapishane yönetimi tarafından reddediliyor.

Kaldığı hücrenin havasız olması Aktaş’ı hayli zorluyor. KOAH hastası olan Ergin Aktaş, elleri olmadığı için yıkanamıyor ve mantar hastalığına yakalandı. Hiçbir gazetenin de verilmediği Aktaş’ın kitaplarına da el konuldu.

Cezaevi idaresi Aktaş’ı bir saatlik havalandırmaya adlilerle çıkardığı için bu hakkından yararlanamıyor. Cezaevi yönetimi Aktaş’ı ölüm terk etmiş durumda.

AHMET HAMİ: FELÇİ VE KASLARI ERİYOR

Ahmet Hami de, Menemen R Tipi Hapishanesi’nde bulunan ve tedavi edilmeyen bir diğer hasta tutsak. Bel altı felçli olan 19 yaşındaki Hami’nin, fizik tedavisinin acilen yapılması gerekiyor. Hami’nin kasları, hapishane koşullarında tedavisi olamadığı için erimeye başladı. Ailesi ile telefon görüşmesi de engellenen Hami, günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Her türlü yardımın engellendiği Hami’nin acil tedavi olabileceği hastaneye sevk edilmesi gerekiyor.

YUSUF BULUT: YATAĞA BAĞLI YAŞIYOR

68 yaşındaki Yusuf Bulut ise ameliyat olduktan sonra hapishaneye yatalak olarak döndü. 4 ay önce Menemen R Tipi Hapishanesi’ne getirilen Bulut, yatağa bağlı halde yaşıyor. Ailesi Adana’da yaşayan Bulut, konuşma zorluğu çektiği için kimseyle iletişim kuramıyor. Banyo ve temizlik ihtiyacı hiç karşılanmayan Bulut’un acil olarak tedavi olabileceği bir hastaneye sevk edilmesi gerekiyor.

‘ACİL BİR ÇÖZÜM’

Yusuf Bulut’un kardeşi Hasret Bulut, Menemen R Tipi Hapishanesi’ndeki ağır hasta tutsakların ölüme terk edildiğine dikkat çekti. Ağabeyinin günlük ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığını ifade eden Hasret Bulut, “Her geçen gün daha da kötüye gidiyor durumları. İhtiyaçlarını karşılamıyorlar. Cezaevi idaresi bu konuda çok katı. Onları orada ölüme terk ettiler. Ağabeyim nasıl kalkıp ihtiyacını giderecek? Sağlam girdiği hastanede felç döndü. Durumları çok kötü. Acil bir çözüm yaratılmalı” diye konuştu.