İsviçre Türkiye kökenli cihatçıya 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi

İsviçre yargısı, Türkiye kökenli bir özel güvenlikçiyi radikal cihatçı örgütlere destek verdiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapse mahkûm etti.

Geçtiğimiz Şubat ayında İsviçre’nin Lugano kentinde bulunan bir mülteci kampında çalışan Türkiye kökenli 33 yaşındaki bir özel güvenlikçi, radikal cihatçı örgütlere adam kazandırmak ve sosyal medya hesapları üzerinden bu örgütlerin propagandasını yaptığı gerekçesi ile tutuklanmıştı.

2 YIL 6 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Yaklaşık altı aylık tutukluluk sürecinin ardından bugün Bellizona’da Federal Ceza Mahkemesi önüne çıkarılan özel güvenlikçi, mahkemede işlediği sucu kabul edip pişmanlık duyduğunu ifade etse de radikal cihatçı örgütlere adam kazandırdığı gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapse ve mahkeme masrafları olan 133 bin İsviçre frankına mahkûm edildi.

Cezaevinde kaldığı süreyi göze önüne alan federal mahkeme, Türkiye kökenli özel güvenlikçinin pazartesi günü serbest bırakılmasına karar verdi.

2 yıl 6 ay hapse mahkum edilen özel güvenlikçi, 2014 yılından itibaren İsviçre'nin İtalyan kantonlarında  El-Nusra ve El- Kaide başta olmak üzere Suriye’deki radikal cihatçı örgütlere adam kazandırmak suçlamasıyla yargılanıyordu.