İşten atılan Getir motokuryeler için açıklama yapıldı

Hukuksuz bir biçimde işten atılan üç motokurye işçisi için Levent’teki Getir Merkez Ofisi önünde açıklama yapan Emeğin Gücü Derneği, motokuryeler işe iade edilene kadar mücadelenin süreceğinin mesajı verdi.

Emeğin Gücü Derneği, hukuksuz bir biçimde işten atılan üç motokurye işçisi için Levent’teki Getir Merkez Ofisi önünde açıklama yaptı. Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, 31 gündür direnişte olan Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz, Mücadele Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, DSİP destek verdi. “ İşimizi geri istiyoruz. Getir işçisi köle değildir” yazılı pankartın açıldığı eylemde, sık sık, “ Motokurye işçisi köle değildir” sloganı atıldı.

Eylemde konuşan işten atılan üç motokuryeden biri olan Ali Can Kok, 6 aydır çalıştığı Getir şirketinden ters şerit ihlali yaptığı iddiasıyla işten atıldığına dikkat çekti. Oysa siparişi yetiştirmeye çalışırken, yol kapalı olduğu için ters yöne girmek zorunda kaldığını anlatan Kok, bu yüzden de 20 Mayıs 2022 tarihinde inaktif edildiğini belirtti. Bu haksızlığın ve mağduriyetin bir an önce son bulmasını isteyen Kok, “İşimi geri istiyorum” dedi.

Eyleme destek veren direnişteki Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz, “ Dakikalar içerisinde kapınızda” reklamını yapan Getir şirketinin, siparişleri zamanında yetiştirmek için türlü yöntemlere başvurmak zorunda kalan işçileri hukuksuz bir biçimde işten attığını kaydetti.

Salgın döneminde kuryelerin sırtından karlarına kar katan patronların, krizin faturasını işçilerden çıkarmaya çalıştığını belirten Yılmaz,“ Yemeksepeti yönetimini nasıl sarstıysak, Getir’i de sarsacağız. Getir işçilerinin işe geri dönme talepleri kırmızı çizgimizdir, bu talep karşılansın” diye konuştu.

Emeğin Gücü Derneği’nden Çağla Karabulut ise, Getir motokuryelerinin işe geri alınması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, “ Emeğin gücü sermayeyi yenecek” vurgusunda bulundu.