İstanbul ve Ankara'da hasta tutsaklar için buluştular

İstanbul ve Ankara'da hasta tutsaklar için eylemler düzenlendi. Eylemlerde, İman Aksoy ve Kazım Avcı'nın durumlarının ağır olduğu belirtildi.

İSTANBUL
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’nun hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği F Oturumu'nun 413’üncü hafta eylemi, bir kez daha polis tarafından engellendi. Engelleme üzerine açıklama İHD binası önünde yapıldı.
Bu haftaki eylemde hasta tutuklu İman Aksoy’un durumuna dikkat çekildi. İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyesi Taylan Bekin, 52 yaşında, 24 yıldır tutuklu olup, bunun 19 yılını tecrit cezaevlerinde geçiren hasta tutuklu İmam Aksoy'un durumunu aktardı. Bekin, her gün düzenli ilaç kullanması gereken Aksoy’un gözlerinde ileri derecede görme sorunu olduğunu ve tedavi edilmemesi halinde görme yetisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını aktardı.
Bekin, "Bazen açık görüşte de boynunu, kafasını dahi dik tutamıyor, baş sürekli öne düşüyor. Sürekli ilaç kullanıyor" dedi.

ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri de hasta İHD Ankara Şube binası önünde bir araya geldi. Her hafta yapılan eylemin 285’nci haftasında, Sincan 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Kazım Avcı’nın durumuna dikkat çekildi. Eyleme HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da katıldı.
İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen, Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan yaşlı ve hasta mahpus Kazım Avcı’nın durumuna değinerek, “Tekli tutuluyor. Kalp, şeker ve tansiyon hastasıdır. Ağır prostat rahatsızlığı olduğu için iki türlü ilaç kullanmaktadır. Aşırı şekilde terleme sorunu yaşıyor. 12 yaşında geçirdiği tren kazasından dolayı sol bacağı kalçadan itibaren kesiktir ve sol bacağı tamamen protezdir" dedi.
Eylemlerde hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiği belirtild