İstanbul Newrozu: İttifakımız olmadan yeni bir tarih yazılamaz

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın el ele yürüyeceğinin mesajını veren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “İttifakımız olmadan yeni bir tarih yazılamaz” dedi.

Halkların buluştuğu Yenikapı Meydanı’ndaki 2023 İstanbul Newrozu, konuşmalarla devam ediyor. “Erdoğan istifa” sloganının atıldığı meydana seslenen Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, halkların Newroz’unu kutlayarak sözlerine başladı. Akdeniz, “Bugün deprem illerinde, sel illerinde onlarca can gitmiş, o insanlarımızın yaşadığı eziyeti biliyoruz. Bu meydanda toplananlar olarak görkemli bir saygı duruşu sergiliyorsunuz. 2023 Newrozu’nu bundan sonraki yıllarda çok konuşacağız” diye belirtti.

 'GÖRKEMLİ DAYANIŞMA İLE HALK AYAKTA DURDU'

Deprem bölgesindeki dayanışmaya dikkat çeken Akdeniz, “Deprem illerinde sol partileri, HDP’lileri gördük. KESK’lileri gördük. Emek ve meslek örgütlerini gördük. Sizleri gördük, siz oradaydınız. Eğer bu örgütlerimiz olmasaydı halk açlıktan ölürdü. Görkemli dayanışmamızla halk ayakta durdu. İstanbul’da da bu dayanışmaya ve örgütlülüğe ihtiyaç var. Orada çadırları sattılar. Konteynerlere saat takıp fatura kestiler. Bunların hepsinin hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

 'HESAP SORACAĞIMIZ GÜNLER YAKIN'

Akdeniz, konuşmasının devamında ise şunları belirtti:
"Bugün burada yasımızı tutuyor, acımızı yaşıyoruz. Bayramımızı kutlayamıyoruz. Hesap soracağımız günler yakındır. Düğünümüzü de bayramımızı da 15 Mayıs’ta hep birlikte kutlayacağız. Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor. Bunları hep birlikte tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Bu ülkede onlar istifa etmez, onları göndereceğiz. Seferberlik çalışmasına var mısınız? Ceberut iktidarı göndermeye var mısınız? O zaman göndereceğiz bunları. Bu ülke Bursaspor-Amedspor maçında halka ‘Yeşil’ ve ‘Beyaz toros’ fotoğraflarının gösterildiği bir ülke olmayacak. Halkların ortak vatanı olacak.
Emek ve Özgürlük İttifakı olarak el ele yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’de Cumhur ve Millet ittifakı dışında Üçüncü Yolu açtık. Bu ittifak olmadan yeni bir tarih yazılamaz. Boşuna uğraşmayın. Biz de sarsılma olmaz, dimdik ayaktayız, sonuna kadar hedefimize yürüyeceğiz. Biz kazanacağız, birlikte kazanacağız, halklar kazanacak. Berxwedan jiyane.”

 'MİLYONLAR ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELEDE'

Ardından konuşan Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED)  Eşbaşkanı Zeki Baran, iktidarın tecrit politikasını “ahlaksızlık” olarak nitelendirerek,  “Sayın Öcalan şahsında milyonlarca kişi tecrit altında. Milyonlar Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele ediyor. Tecrit topluma uygulanıyor. Bir kez daha söylüyoruz, Sayın Öcalan özgürlüğün umududur” dedi.