Tutsakların mesajı: Mücadeleye çağırıyoruz

AKP-MHP iktidarı tarafından rehin alınan tutsaklar da İstanbul Mitingine mesaj gönderdi. Mesajlarda halklara mücadeleyi büyütme çağırısı yapıldı.

TUTSAK MESAJLARI

İstanbul Kartal Meydanı'nda, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’nin AKP-MHP iktidarı tarafından işgaline karşı düzenlenen “Emeğimiz, özgürlüğümüz için kayyuma geçit vermeyeceğiz” mitingde tutsakların mesajı okundu.

Halk iradesinin gasp edilmesine karşı mücadele çağrısında bulunan Kobanê Davası tutsaklarından Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halkın iradesi teslim alınamaz. Bu halk ve bizler, iradenin çiğnenmesine Meclis’te, mahkeme salonlarında, hapishanelerde, sokakta direnerek izin vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Kobanê Davası'nda, Van'da denediler, başaramadılar. Hakkari'de de başaramayacaklar. Kobanê Davası tutsakları olarak halkımızı iradelerimizin gasp edilmesine karşı mücadeleye çağırıyoruz” dedi

Gezi Davası tutsaklarından Can  Atalay'ın mesajı ise şöyle: "Emeğine, iradesine, geleceğine ve memlekete sahip çıkmak için Kartal’da buluşanlar…Omuz omuza duranlar... Bilin ki umut sizdedir, omuz omuza mücadelenizdedir. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Selam olsun Kartal’da umudu büyütenlere. Selam olsun Dünya’nın ve Türkiye’nin ortak geleceğine!”

1 Mayıs eylemleri gerekçesiyle tutuklananların mesajında ise şunlar belirtildi:

 "Bugün burada emeğine, özgürlüğüne ve iradesine sahip çıkmak için bulunan tüm dostları selamlıyoruz. Bizler 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çıkmaya çalıştığımız için 5 Mayıs’tan bu yana hapishanede tutuklu bulunuyoruz ancak kalbimiz kayyumlara, baskılara, yoksulluğa ve geleceksizliğe karşı direnen herkesle beraberdir.

Gezi direnişinden bu yana iktidarın kabuslarından çıkmayan Taksim Meydanı 2024 1 Mayısı’nda emekçilere kapatıldı. Bu yasak ne yasaldır ne meşrudur. 1 Mayıs’ta İstanbul’un binlerce polisle ablukaya alınması iktidarın emekçilerin gücünden ve öfkesinden ve biriktirdiği isyan potansiyelinden duyduğu korkunun ifadesidir. Bizleri yandaş medyasıyla hedef göstererek tutuklamalarının altında yatan da yine bu korkudur. Bizim tutukluluğumuz 1 Mayıs’ta barikatta patlayan emekçilerin öfkesi, toplumsal muhalefetin sönmeyeceğinin kanıtı olmuştur.

Eylem yapmayı, sokağa çıkmayı suç sayan; ekmek ve özgürlük için mücadele etmeyi gayri meşru bir eylemmiş gibi gösterenlerin tek hedefi ekmeğimize ve özgürlüğümüze kastetmektir. Fakat hepsi boşuna, tutsak da düşsek, işte bu meydanda sesimiz sizlerin sesine karışıyor: Hiç kuşkumuz yok hapishaneden, evlerden, sokaklardan, fabrikalardan, üniversitelerden daha güçlü Mayıslar için daha güçlü geleceğiz; sokakları, meydanları özgürleştireceğiz.”