İstanbul’daki Newroz’a yüz binler bekleniyor

HDP Newroz Tertip Koordinasyonu Üyesi Atilla Özdağ, yarın Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacak olan Newroz kutlamasına yüz binlerce kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Newroz Bayramı’nı 24 Mart Pazar günü, İstanbul Bakırköy Halk Pazarı alanında kutluyor. Bu yılki Newroz kutlamasında 1 milyon insanın alana geleceğini ön gören HDP, broşür, pankart, sosyal medya duyurularıyla katılım çağrısını sürdürüyor.

Newroz Tertip Koordinasyonu Üyesi Atilla Özdağ, Newroz kutlaması hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Özdağ, Newroz Bayramı’nın kendileri için öneminden söz ederek şunları söyledi: “Newroz’un tarihsel bir anlamı var, ancak bunun ötesinde de bir direniş tarihi var. Özellikle ezilenlerin zalimlere karşı örgütlendiği, mücadelelerini zirveye çıkardığı bir gündür. Siyasal olarak da Kürt halkının direniş kattığı, Ortadoğu halklarının ortak zeminde kullandığı bir gündür. Newroz, mücadele platformuna dönüştü. Newroz, artık Ortadoğu’yu da aştı. Tarihini zalim Dehak’a karşı direnişinden alıyor, ancak bizim de çağımızın Dehakları var. Bu anlamda da özel bir yere sahip.”

AÇLIK GREVİ DAHA DA ANLAMLI KILIYOR

Halk Pazarı’nda alan hazırlıklarının yapıldığını aktaran Özdağ, yaklaşık on gündür çalışmalarının sürdüğünü belirtti. "Bu yıl Newroz’u en görkemli şekilde kutlamaya hedefliyoruz” diyen Özdağ, şöyle devam etti: “İki merkezli düşünüyoruz; Amed’deki Newroz, her zaman çok daha önemli, ancak İstanbul’daki de en az Amed kadar önemli. İstanbul, Kürtlerin en yoğun yaşadığı kentlerden birisidir. Yüklediğimiz anlam bazından bakarsak; önümüzde bir seçim var ve tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevi direnişi sürüyor. Newroz’u bu mücadele ile birleştirilerek, daha zirveye çıkarıldığı bir kutlama yapmak istiyoruz. Bu anlamda özellikle önem veriyoruz.”

HEDEFİMİZ 1 MİLYON!

Bütün hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Özdağ, 1 milyon kişinin katılacağı İstanbul Newroz’u kutlamak istediklerini söyledi. Özdağ, şunları ekledi: “Bunun için gerekli zeminler var. Bu kapasitenin de var olduğunu görüyoruz. Biriken bir öfke de var. 24 Mart günü Bakırköy Halk Pazarı alanında yansıyacağını düşünüyoruz. Bildirilerimizi dağıtıyoruz. Anons araçlarımız gerekli çağrıları yapıyor. Bu sene çok görkemli geçeceğine inanıyorum. Bunun yansımaları da olacak.”