İstanbul, İzmir ve Mardin'de Newroz'a katılım çağrıları

Newroz kutlamaları için kent kent hazırlıklar sürüyor. Efrîn direnişiyle büyük önem taşıyan kutlamalar için güçlü katılım çağrıları yapıldı.

İSTANBUL: Mezopotamya Ajansısı'nın (MA) haberine göre, İstanbul’da yüz binler Newroz’u 21 Mart günü Bakırköy Halk Pazarı’nda “Newroz direniştir; faşizme karşı halkların baharıdır” şiarıyla kutlamaya hazırlanıyor. En az 500 bin kişinin bir araya gelmesinin hedeflendiği Newroz için çalışmalar da devam ediyor. Newroz Tertip Komistesi, Newroz için İstanbul Valiliği'ne resmi başvuruyu yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ile HDP Milletvekili Leyla Birlik Newroz'a konuşmacı olarak katılacak.  

Yine Grup Vardiya, Gülseven Medar ve Koma Gulên Xerzan da sahne alacak. 

Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez de katılım çağrısında bulundu.

İZMİR: Newroz İzmir'de ise Newroz Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak. Tertip Komitesi, 21 Mart Çarşamba günü için yasal başvurularda bulunurken, kent halkına mitinge güçlü katılmaya çağırdı. Mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın konuşmacı olarak katılması bekleniyor. Farklı müzik grupları ve sanatçılar da sahne alacak.

Newroz Tertip Komitesi Üyesi ve HDP İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir,  "Newroz alanında çözüme, Efrîn’e, bölgeye ve dünyaya dair sözümüz olacak” dedi.

MARDİN: Mardin Newroz Tertip Komitesi, geçtiğimizi gün yaptığı açıklamayla, "Newroz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır" şiarıyla kent genelinde gerçekleştirilecek kutlamaların startını verdi. 17 Mart’ta Kızıltepe, 18 Mart Derik ve Mazıdağı, 19 Mart merkez ilçe Artuklu, 20 Mart Midyat ve Savur ilçelerinde düzenlenecek kutlamaların finali ise, 21 Mart'ta sokağa çıkma yasağı sırasında birçok mahallesi yerle bir edilen Nusaybin’de yapılacak.