İşgale karşı tarihi direniş büyüyor

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısına karşı halkların gerçekleştirdiği tarihi direniş 4. gününde devam ediyor.

03:23

International Religious Freedom Roundtable adıyla onlarca dini kuruluşu bir araya getiren oluşum tarafından Donald Trump’a yönelik yazılan açık mektupta, “Kuzey Doğu Suriye halkını yalnız bırakmayın!” çağrısı yapıldı.

02:08

Almanya'nın Başketi Berlin'de gerçekleşen Rojava Devrimi'ni sahiplenme mitingine binlerce kişi katıldı.

02:03

İsviçre, İtalya Avusturya ve Fransa’da alanlara çıkan binlerce kişi Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

02:03

İsveç'in Göteborg ve Växjö kentlerinde meydanlara çıkan binler, Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye'ye yönelik işgal girişimini protesto etti.

02:03

Norveç’in başkenti Oslo, Avusturya’nın Linz ile İnsbruck, Hollanda’nın Den Haag ve Fransa’nın Lille kentinde alanlara çıkan binlerce kişi Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

02:02

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için alanlara çıktı.

02:02

https://anfturkce.com/kurdIstan/Iran-ve-rojhilat-ta-halk-isgale-karsi-ayaklandi-131604

02:02

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye topraklarına başlattığı işgal saldırılarına tepkiler yayılarak devam ediyor. İşgale karşı İran ve Rojhilatê Kürdistan’dan da büyük tepki geldi.

02:02

On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerle Türkiye’nin, Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

02:01

Almanya’nın Köln kenti son yılların en kalabalık protesto eylemine sahne oldu. Türk devletinin Kuzey- Doğu Suriye’ye yönelik işgal girişimi onbinlerce kişinin katıldığı kitlesel gösteriyle kınandı.

02:00

Paris'te bir araya gelen on binlerce kişi Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırılarına tepki gösterdi. Lyon’da da eylem düzenlendi.

02:00

Britanya’da başta Manchester, Brighton, Liverpool, Sheffield, Leeds, Cardif ve Londra başta olmak üzere birçok kentte yapılan eşzamanlı eylemlerde binlerce kişi alanlara çıkarak, Rojava’ya yönelik işgal girişimini protesto etti.

23:35

Türk savaş uçakları, Kuzey Doğu Suriye’nin Serêkaniyê kentini savaş uçaklarıyla bombalıyor.

23:35

Serêkaniyê’de çatışmalar şiddetleniyor. İşgalci Türk devleti, çeteleriyle beraber Serêkaniyê’nin doğusundaki sanayi bölgesinden yoğun bir saldırı başlattı. Bölgede yoğun savaş uçağı ve keşif uçağı hareketliği yaşanırken, QSD savaşçıları saldırılara sert bir şekilde karşılık veriyor.

23:01

 

23:01

Serêkaniyê'deki çatışmalarda 75 Türk askeri ve çete öldürüldü, 7 tank da imha edildi.

22:36

 

22:34

 

22:15

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Arap aşiret ve kabile kanaat önderleri, Özerk Yönetim’in işgal saldırılarına karşı ilan ettiği seferberliğe 50 bin savaşçı ile katılacaklarını duyurdu.

21:54

Almanya’nın Hannover, Münih, Fransa’nın Gronoble ile İtalya’nın Pisa ve Milano kentlerinde alanlara çıkan on binlerce kişi Türk devletine öfkesini dillendirdi.

21:41

 

21:27

Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten 30 siyasi parti ve sivil toplum örgütü bölgede yaşanan son gelişmeler gündemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapıldı. Açıklamada QSD savaşçılarının destansı bir direniş ortaya koyduğu vurgulanırken, bölge halkının direnişe destek vermesi çağrısında bulunuldu.

21:19

Finlandiya, Danimarka, Yunanistan’da Türk devleti protestosu

Finlandiya’nın başkenti Helsinki, Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile Yunanistan’ın başkenti Atina ve Selanik kentlerinde sokaklara çıkan binlerce kişi, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

21:18

Britanya’nın birçok kentinde kitlesel protestolar

Britanya’da başta Manchester, Brighton, Liverpool, Sheffield, Leeds, Cardif ve Londra başta olmak üzere birçok kentte yapılan eşzamanlı eylemlerde binlerce kişi alanlara çıkarak, Rojava’ya yönelik işgal girişimini protesto etti.

21:15

Ermeni Taburu da Serêkaniyê’de

Ermeni Soykırımı’nın 104 yıl dönümünde kuruluşu ilan edilen Şehit Nubar Ozanyan taburu bugün Til Temir’den Serêkaniyê’ye giderek şehrin savunmasında yerini aldı.

 

21:11

MİT’e ait zırhlı araç imha edildi

Dêrik’in sınır hattındaki Qere Xirab köyünün karşı sınırında hareket halinde olan MİT’e ait bir zırhlı araç QSD savaşçıları tarafından imha edildi.

21:08

Paris ve Lyon’da on binlerce işgale karşı alanlara çıktı

Paris'te bir araya gelen on binlerce kişi Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırılarına tepki gösterdi. Lyon’da da eylem düzenlendi.

21:07

Köln’de on binler Türk devletini protesto etti

Almanya’nın Köln kenti son yılların en kalabalık protesto eylemine sahne oldu. Türk devletinin Kuzey- Doğu Suriye’ye yönelik işgal girişimi en yüz bin kişinin katıldığı kitlesel gösteriyle kınandı.

20:58

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarnın Qamişlo  üzerinde hareketliliği yaşanıyor.

20:53

'Türk devleti DAİŞ'lileri cezaevinden kaçırmak istiyor'

Kuzey Doğu Suriye Cezaevleri Genel Yönetimi üyesi, Türk devletinin cezaevlerinin çevresini vurarak DAİŞ'lileri kaçırmak istediğini, DAİŞ uyuyan hücrelerinin de bundan güç olarak DAİŞ'lilerin tutulduğu Hesekê Cezaevine saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

20:36

Belçika’nın başkenti Brüksel, Fransa’nın Strasbourg, Marsilya, Almanya’nın Mannheim ile Kıbrıs’ın Lefkoşa kentlerinde kitlesel eylemlerle protesto edildi.

20:28

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısına tepki gösteren binlerce Kürdistanlı Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıktı.

20:22

Bugün Serêkaniyê’de yaşanan direnişte, QSD savaşçıları, Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Çatışmalarda doçka yüklü iki araç ile 7 panzer imha edilirken, 75  asker öldürüldü, 19 asker de yaralandı. Yaralı askerler, QSD savaşçılarının elinde.

20:16

Stockholm'de işgale karşı 12 bin kişi yürüdü

Türk devletinin Rojava'yı işgal girişimini ve katliamlarını protesto etmek için 12 bin kişi, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdi.

20:10

Dêrik’de yoğun savaş ve keşif uçağı hareketliliği yaşanıyor.

20:09

Ceyş El Vatani çetelerinin cenazeleri tahrip etme görüntüleri…

Xelef’in de katledildiği saldırı ardından Türk devletine bağlı Ceyş El Vatani çeteleri, cesetleri araçlardan çıkararak tahrip ediyor.

 

20:02

QSD: Kutsal direnişimizi sürdüreceğiz

 

19:55

Qamişlo’da gençler direnişe akın ediyor

Qamişlo’da onlarca genç kadın ve erkek, Özerk Yönetim’in seferberlik çağrısına yanıt vererek işgalci Türk devletine karşı direniş saflarına katıldı.

19:52

 

19:49

Bugün Serêkaniyê’de yaşanan direnişte, QSD savaşçıları, Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Çatışmalarda doçka yüklü iki araç ile 7 panzer imha edilirken, 58 asker öldürüldü, 19 asker de yaralandı. Yaralı askerler, QSD savaşçılarının elinde.

19:47

QSD savaşçıları ile Türk askerleri arasında Serêkaniyê’de bugün yaşanan çatışmalarda 58 asker öldürüldü. 19 asker de yaralandı.

19:31

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile QSD’nin Türk işgalciliğine karşı seferberlik çağrısının ardından direniş saflarına akınlar başladı.

19:30

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’nun doğusundaki Girkê Zîra köyüne saldırısında kardeş oldukları öğrenilen iki sivil yaralandı.

19:22

Qamişlo'da halk silahlanıyor

 

19:21

AKPM Başkanı: Türkiye insanlık suçu işliyor

AKP Başkanı Liliane Maury Pasquier: Kuzey Suriye’ye yapılan bu askeri operasyon, bölge için büyük gerilimlere neden olabilecek ve halkı için de felaket sonuçlar ortaya çıkaracak niteliktedir.

19:19

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’nun mahalle ve köylerine bombardımanı aralıksız devam ediyor. Qamişlo’nun doğusundaki Girkê Zîra köyüne yönelik saldırılarda Newaf ve Fehed Ali adlı kardeşler yaralandı.

 

19:18

Şehba’daki binlerce Efrînli, Rusya’nın Til Rifet ilçesinde bulunan üssü önünde toplandı. Efrîn halkı, uluslararası kamuoyuna misyonunu yerine getirme çağrısı yaptı.

19:07

İşgalci Türk devletinin ‘ele geçirdik’ dediği Serêkaniyê’nin kuzeyindeki Tıl Helef ve doğusundaki sanayi bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

18:58

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde ABD konsolosluğu önünde kalabalık bir grup sivil itaatsizlik eylemi yapıyor. Eylemde olan gençler Düsseldorf ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıları ve dostlarını eyleme destek vermeye çağırdı.

18:48

Serêkaniyê cephesi savaşa katılan kadın savaşçı ajansımıza konuştu

 

18:45

Serêkaniyê cephesinden görüntüler

 

18:42

Qamişlo’da halk silahlanıyor

Bugün de dahil olmak üzere sivil halktan birçok şehit ve yaralı veren Qamişlo’lu gençler, Qamişlo Askeri Meclisi merkezine aktı. Birçok mahalleden yüzün üzerinde genç, kendi kazanım ve topraklarını korumak için silah kuşandı.

 Silahlanan gençlerden biri kameralarımıza şöyle konuştu: “Genç olarak halkımızın savunmasını yapacağız. Başta tüm gençleri ve eli silah tutan herkesi bu zulme, barbar Erdoğan’a karşı toprağımızı, ülkemizi savunmaya çağırıyorum.”

18:21

Belçika, Fransa, Almanya ve Kıbrıs’ta protesto eylemleri

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

18:20

Tebqa’daki aşiretlerin seferberlik çağrısı ardından kentten 100 genç direnişe katıldı. 

18:19

Serêkaniye’nin doğu ve güneyindeki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Kuzeyden Til Xelef yolu, doğusunda da sanayi bölgesinde  çatışmalar devam ediyor. Kente obüs atışları yapılırken, savaş uçaklarının da hareketliliği var.

18:14

Qamişlo şehitlerini uğurladı

Qamişlolular,  Türk devletinin dün ve bugünkü saldırıları sonucu yaşamını yitiren 4 şehidini Şehit Delil Saruhan Şehitliği'nde düzenledikleri törenle son yolculuğuna uğurladı.

18:03

Qamişlolular,  Türk devletinin dün ve bugünkü saldırıları sonucu yaşamını yitiren 4 şehidini Şehit Delil Saruhan Şehitliği'nde düzenledikleri törenle son yolculuğuna uğurladı.

17:54

QSD savaşçıları, Serêkaniyê Sanayi Bölgesi’nden kente girmeye çalışan işgalcilere ait bir panzer imha etti. Ayrıca Serêkaniyê’nin Til Xelef’de de işgalciler QSD'nin noktalarına saldırı girişiminde bulundu. QSD’nin sert direnişi sonrası işgalciler ağır kayıplar verdi. Çok sayıda işgalcinin öldüğü ve yaralandığı öğrenildi.

17:51

Arap Birliği, Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısını "işgal ve egemenlik hakkının ihlali" olarak değerlendirdi. 

17:44

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye su sağlayan istasyonları vurması nedeniyle iki milyona yakın insan susuzlukla karşı karşıya.

17:43

Zürih’te on binlerin öfkeli yürüyüşü: İşgalciler kaybedecek!

Türk devletinin işgaline karşı Zürih'te on binler yürüdü. İşgale karşı öfkenin sel olduğu yürüyüşte, halkların direnişi selamlandı. Gün boyunca “İşgalciler kaybedecek” diye haykıran on binler, “Rojava kaybederse insanlık kaybeder” mesajı verdi.

17:41

İşgalci Türk devleti, saldırılara başladığı 9 Ekim tarihinden bu yana direkt sivilleri hedef alıyor. Qamişlo’ya dönük bombardımanda bir sivil şehit oldu, bir sivil de ağır yaralandı.

17:37

Serekaniye’de bugün: Bombardıman altında iki kardeş

Serêkaniyê sokaklarında ellerinde peksimet poşetleriyle dolaşırken muhabirimiz Ruken Cemal’in rastladığı Yezid ve Xofran kardeşler ve Ebu Dawud isimli siviller, kentte yoğun bombardıman ve çatışmaların arasında yaşayan sivillerden sadece birkaçı.

 

17:25

Yurt dışında halklar işgale karşı sokakta

Yurt dışında yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarını protesto etti.

17:22

Norveç, Almanya ve Fransa’da Türk devleti protestosu

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Norveç’in Trondheim, Almanya’nın Frankfurt, Fransa’nın Bordeaux ile Nancy kentlerinde eylemler düzenlendi.

17:20

'Berlin ‘Rojava ölümüne seninleyiz’ sloganları ile inliyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de on binlerce kişi, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla Hermanplatz’da toplandı.

17:18

Süleymaniye’den, ‘Rojava hepimizin’ mesajı

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde de düzenlenen kitlesel bir eylemle protesto edildi.

17:17

Almanya Türkiye’ye silah ihracatını durdurdu!

Alman hükümeti, Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal saldırılarını sürdüren Türkiye’ye silah satışlarını durdursa da son iki yılda yüz milyonlarca Euro değerinde silah Ankara’ya teslim edilmişti.

17:16

Rêdûr Xelîl, şunları söyledi: 

“Tüm dünyaya karşı görev ve sorumluluklarımızı her daim yerine getirdik. Tüm uluslararası anlaşmaların yükümlülüklerini uyguladık. Ancak uluslararası kamuoyu ve devletlerin mevcut açıklamaları, Türk devletinin işgal saldırılarını durdurmuyor. Bugün iki ayrı cephe ile karşı karşıyayız. Bir Türk devleti, diğeri de DAİŞ çeteleridir.

Türk devleti sivilleri katlederek savaş suçu işliyor. Şu ana kadar 200’ü aşkın sivil katledildi ve yaralandı. Yine 45 savaşçımız kahramanca direnerek şehit olmuştur. Biz, halkımızı korumaya ve direnmeye devam edeceğiz.

Uluslararası Koalisyon, işgal saldırılarının durdurulması için şu ana kadar hiçbir pratik adım atmadı. Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını işgal etmeyi amaçlıyor. Öte yandan zindanlarımızda binlerce DAİŞ çetesi bulunmaktadır. Şu ana kadar bu çetelerin kontrolünü sağlayabildik. Ancak savaşın şiddetlenmesi ile önceliğimiz halkımızı savunmak olacaktır.

17:16

QSD Genel İlişkiler Sorumlusu Rêdûr Xelîl, Türk devleti ve çetelerinin 4 gündür süren işgal saldırılarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

17:10

Serêkaniye’de 3 çete öldürüldü

QSD savaşçıları bugün akşam saatlerinde Serêkaniyê’nin batısından kent sızmaya çalışan 3 araçlık bir araç konvoyunu hedef aldı. Gerçekleştirilen eylemde en az 3 çete öldürülürken, 3’ü de yaralandı. Çeteler ölü ve yaralılarını araçlara bindirerek bölgeden kaçtı.

16:41

İşgalci Türk devleti, Qamişlo’nun Qinat El-Siwês Mahallesi ile buğday silolarını topçu atışları ile bombaladı.

16:27

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Girê Spî’de bir araya geldi. Savunma Komitesi Başkanı Zêdan Asî, "Buradayız ve işgale boyun eğmeyeceğiz. İşgalcilerin savaş uçakları ve obüsleri bizleri korkutamaz. Yoldaşlarımız savaş cephelerinde direniyor. Savaşçılarımız büyük kahramanlık örneği sergiliyor.

16:19

Onlarca aile koalisyon üssü önünde eylemde

Türk devletinin yoğun bir şekilde bombaladığı sınır hattındaki köy sakinleri, Çelebi’de bulunan koalisyon üssü önünde eylem gerçekleştirdi.

16:17

Serêkaniyê’de bir savaşçı: Onları kırdık, cephemiz sağlamdır

 

16:15

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'yi işgal saldırılarında kullanmak üzere Akçakale’ye getirdiği çetelerin sevkiyatı sürüyor. Azez’den Urfa’ya doğru yola çıkan yaklaşık 25 otobüs Akçakale’ye ulaştı.

16:09

 İşgal saldırılarını kınayan, Cizre Bölgesi ve Derazor’daki aşiretler, "Gençlerimizle beraber Arap aşiretler olarak topraklarımızı korumak için seferberlik ilan ediyoruz" dedi.

15:59

Serêkaniyê’de bir savaşçı: Onları kırdık, cephemiz sağlamdır

İşgal saldırılarına karşı Serêkaniyê savunmasında ayağından yaralanan QSD savaşçısı Tolhildan Qamişlo “ Durumumuz iyidir, moralimiz süperdir. Arkadaşlarımızın hepsi mevzilerinde, onları kırdık. Cephemiz sağlamdır.”

15:26

QSD Serêkaniye komutanı Diyar Amude ajansımıza konuştu.

 

15:24

Ajansımız Muhabiri Ersin Çaksu ve Ruken Cemal Serêkaniyê  kent merkezinde QSD Komutanı ile konuştu. QSD Serêkaniyê Komutanı Diyar Amude şunları söyledi:

“Şu an Serêkaniye’deyiz, hiçbir çete şehir merkezine girebilmiş değil. Kentin tüm sokakları arkadaşlarımızın denetiminde. Savaşçılarımızın morali oldukça yüksek. İki aracı imha ettik, çok sayıda çete öldürdük.”

15:03

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırılarına karşı fedaice direnerek şehit düşen savaşçıların kimlik bilgilerini paylaştı.  QSD açıklamasında şunlar belirtildi: “İşgalci Türk ordusu ile çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları sürüyor. Saldırılarda sivillere ait barınma alanları ve hizmet kurumları da (Su, Elektrik, Fırın, Çarşı vb.) hedef alınıyor. QSD savaşçıları tarihi bir direniş sergiliyor. Türk ordusu ve çetelerine ağır darbeler vuruluyor. Direnişlerde 10 savaşçımız şehadete ulaşmıştır. QSD olarak şehitlerimiz ve aileleri ile Kuzey ve Doğu Suriye halklarına işgale karşı duracağımızın sözünü veriyoruz.

14:59

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yaptığı işgal saldırılarına karşı direnişte şehit düşen 6 QSD savaşçısı, 3 İç Güvenlik Güçleri üyesi ve bir YPJ savaşçısı, Hesekê Kantonu’nun Til Temir ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

14:50

DÊRIK:

Türk ordusu Dêrik’te sınırı geçiyor. Qesir dîb köyünde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 6 asker öldürüldü 23 asker de yaralandı. Delavê Kera köyünde Türk ordusuna ait zırhlı bir araç imha edildi. Bölgeye top atışları yapıldı.

Carudiyê köyünde güçlerimiz ile sınırın diğer tarafındaki Babîla köyündeki karakolda konumlanan Türk askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Banûkiyê köyünün karşısında bulunan Türk karakolu güçlerimiz tarafından hedef alındı. Karakolda yangın çıkarken 6 asker öldürüldü, 21 askerde yaralandı.

Akşam saatlerinde Dêrika Beravî köyünde düşmana ait bir araç güçlerimiz tarafından yakıldı.

11 Ekim’de işgalci Türk ordusu savaş uçakları, keşif uçakları, obüsler, tanklar ve tüm teknik gücüyle sınır hattındaki kentleri yoğun bir şekilde bombalamıştır.

Savaşçılarımızın göstermiş olduğu büyük direnişle toplamda, işgalci Türk devletine bağlı 118 çete öldürülmüş, 90’ı da yaralanmıştır.

Saldırılarda 23 savaşçımız şehadete ulaşmış, 37 savaşçımız da yaralanmıştır.”

14:50

QAMIŞLO:

Düşmanın sınır hattındaki kentlere dönük saldırısı sürüyor. Güçlerimiz anında karşılık verdi ve saldırılar kırıldı. Sêgira köyünde düşmana ait bir araç yakıldı ve çok sayıda çete öldürüldü.

Keşif uçaklarının sınır hattındaki saldırısı sonucu bazı siviller şehit düştü ve yaralandı.

Öte yandan top ve havan atışları sebebiyle 6 savaşçı ve çok sayıda sivil yaralandı.

DAİŞ çeteleri tarafından Qamişlo kent merkezindeki Omerî lokantası önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu şehit ve yaralılar var. Ayrıca maddi hasar oluştu.  

14:49

AMÛDÊ:

Öğle saatlerinde Dirbêsiyê ve Amûdê kentleri bombalandı. Bombardıman sonucunda 1 arkadaşımız şehit düşerken 2 Öz Savunma üyesi yaralandı. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucu sınır hattındaki karakol yakıldı ve BMB tipi zırhlı araç imha edildi.

14:49

KOBANÊ:

Güçlerimizin tarafından düzenlenen suikast eyleminde 1 asker öldürüldü. Türk ordusu Elî Şar köyünü bombaladı. Güçlerimiz saldırılara karşılık verdi ve 1 asker öldürülürken düşmana ait karakol çevresinde bulunan cephane imha edildi.

14:48

SERÊKANIYÊ:

İşgal saldırılarının üçüncü gününde Serêkanîyê’de kuşatmanın kırılması için savaşçılarımız büyük direniş sergiliyor.

Bölgede yaşanan çatışmalarda yaklaşık 94 çete öldürülürken 80 çete de yaralandı. Til Helef, Elezîziyê - Til erqem,  Xirbet Benat, Til Xenzîr ve Diwêra köylerinde çatışma sürüyor.

Çatışmalarda 20 arkadaşımız şehit düşerken 24 arkadaşımız da yaralandı. İşgalcilere ait BMB tipi zırhlı araç içindekilerle beraber imha edildi.

14:48

GIRÊ SPÎ:

Girê Spî ve Silûk bölgeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türk ordusunun tüm teknik imkanlarını kullanmasına rağmen Til Findir ve Yabsê köylerinde çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 11 çete öldürüldü. Yaşanan çatışmalarda 2 arkadaşımız şehit düşerken 5 arkadaşımız da yaralandı.

14:47

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgal saldırıları ve yaşanan direnişin bilançosunu açıkladı.

14:30

İtalya'nın başkenti Roma'da, Kürdistanlı ve İtalyalı gençler, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına karşı eylem yaptı.
Ülkenin en büyük uluslararası havaalanı olarak bilinen Fiumicino'da düzenlenen eylemde, işgale karşı sloganlar atıldı, dövizler açıldı.
 

14:23

Amed ve Batman'da kayıp yakınlarının eylemleri devam etti. Eylemde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, işgalci saldırıya tepki göstererek, "Çok sayıda sivil öldü" dedi.

14:20

Başurlu aydın ve siyasetçiler, işgal saldırılarına karşı bir araya geldi, hükümete net ve pratik tutum alma çağrısı yaptı.

14:02

Bugün saat 17:00’de QSD Genel Komutanlığı açıklama yapacak.

13:52

İşgalci Türk ordusu binlerce sivilin yaşadığı Girê Spî kent merkezini tank ve top atışlarıyla yoğun bir şekilde bombalıyor.

13:52

Şedade'de sabah saat 09:00'da bir motosiklet ile mazot deposu yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda maddi hasar meydana geldi.

13:33

Birleşik Krallık’taki 70 milletvekili, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye işgal saldırılarının durdurulmasını istedi. Açıklamada, Erdoğan’ın Kürtlere karşı etnik temizlik planladığı ve saldırılarda çete grupları kullandığı ifade edildi.

12:51

Cumartesi Anneleri, AKP-MHP'nin işgalci saldırısını protesto ederken polis saldırısına uğradı.

12:39

İşgalciler Şehba Kantonu’na bağlı Elqemiya, Merenaz, El-Malikiyê ve Şewarxê köylerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

12:31

 

12:30

Serêkaniyê cephesinden görüntüler

 

12:26

Türk devletinin Rojava'ya işgalci saldırıları üzerine MSD Eşbaşkanı Riyad Dirar başkanlığında Mısır’a giden heyet, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile görüştü.

Görüşmede Şükrü, Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını işgal etmek istediğini belirterek, "O bir katildir. Uluslararası kurallara göre hareket etmiyor. Erdoğan’ın tüm bölgeyi tehlikeye sokmak istediğinden eminiz. Attığı adımların hepsi bunu doğruluyor. Suriye topraklarının bütünlüğünü korumakta kararlıyız ve tüm imkanlarımızla bunun çabalarını göstereceğiz” diye konuştu.

 

12:22

Türklerin işgali altındaki Ezaz'da yaşanan patlamada 9 kişi yaralandı.

12:13

AKP'nin İsveç'teki eski müttefiki ve kardeş partisi Moderat Parti, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına sert tepki gösterdi. Partinin Milletvekili Edward Riedl, parlamentoya yazılı bir önerge vererek, Türk devletinin saldırılarının durdurulması için İsveç'in girişimde bulunmasını istedi.
 

12:11

Türk ordusu Reqa’dan Girê Spî’ye akın eden sivilleri vurdu. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

12:09

Serêkaniyê’nin batısına sızmaya çalışan işgalci Türk ordusu ve çeteleri püskürtüldü. İşgalcilere ait BMB tipi zırhlı araç ile uçaksavar yüklü bir araç imha edildi.

 

12:03

QSD Basın Merkezi, dün yapılan yoğun saldırılar sonucu işgalcilerin eline geçen uluslararası yollarda kontrolün tekrar sağlandığını açıkladı. QSD, işgalcilerin püskürtüldüğünü ve çok sayıda çetenin öldürüldüğünü bildirdi.

 

11:59

Roj Hastanesi'nin bombalandığını da ifade eden muhabirimiz Ersin Çaksu, QSD savaşçılarının kentin doğu ve batısından ilerlemeye çalışan işgalci Türk ordusu ve çetelerine ağır darbeler vurduğunu, uçaksavar yüklü bir aracı imha ettiğini ifade etti.

11:58

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin kentin doğu ve batısından karadan saldırdığını, aynı zamanda kent üzerinde de yoğun savaş uçağı bombardımanının devam ettiğini belirtti. Kentin obüs toplarıyla bombalandığını, sivil yerleşim yerlerine isabet eden bombaların sivil can kayıplarına yol açtığını, ancak yoğun bombardımandan dolayı görüntü alamadıklarını belirtti.

11:58

9 Ekim gününden bu yana işgali Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını Serêkaniyê’den takip eden muhabirimiz Ersin Çaksu, Saat 12:30’da Serekaniyê’den yapmış olduğu yayınla QSD savaşçılarıyla işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

11:54

Heyva Sor a Kurd yöneticilerinden Cemîla Hemê, “Saldırılardan dolayı ilk yardım ekipleri Serêkaniyê’de yaralılara müdahale edemiyor” dedi.

Türk ordusunun bugün saat 07.00 sıralarında Serêkaniyê’de sağlık merkezini bombaladığını ve 4 sivilin yaralandığını söyleyen Cemîla Hemê, yaralılara müdahale edemediklerini belirterek uluslararası kamuoyuna saldırıları durdurması için acil çağrıda bulundu.

11:52

Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hefrîn Xelef, Qamişlo’daki uluslararası yollar üzerinde DAİŞ çetelerinin pususu sonucu şehit düştü.

11:47

Sêrekaniye'de şiddetli çatışmalar

Sêrekaniyê kent merkezinden bildiren muhabirimiz Ersin Çaksu, Türk devletinin kenti temizlendiği yönündeki açıklamalarını yalanladı. Çaksu, kentte şiddetli çatışmaların yaşandığını, İşgalci Türk ordusunun karadan ve havadan aralıksız yoğun bombardıman gerçekleştirdiğini söyledi.

 

11:34

Qamişlo'daki fırına yönelik dün gerçekleştirilen saldırının sonuçları netleşti. Saldırı sonucu 2 sivil şehit düşerken, 6'sı da yaralandı.

11:28

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, Rojava’ya yönelik işgalci saldırıların büyük tehdit oluşturduğunu, bütün bölgeyi hedef aldığını ve bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirtti. Barzani, "Bölgenin demografisinin değiştirilmesinin önüne geçmenin vakti" dedi.
 

11:21

Minbic, Tebqa, Reqa ve Derazor bölgelerinde yüzlerce kişi işgal saldırılarını protesto için Girê Spî’ye akın ediyor.

10:50

Türk devleti ve çeteleri Şehba Kantonu'na bağlı Tıl Rıfat ilçesini bombaladı, maddi hasar meydana geldi.

10:45

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Serêkaniyê’deki Roj Hastanesini bombalıyor.

10:39

Şırnak'ta sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgaline ilişkin 5 kişi sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. 

10:06

İşgalci Türk devletinin Nusaybin tarafından yaptığı top atışı sonucu ağır yaralanan Îman Îbrahîm yaşamını yitirdi.

10:04

Batılı ülkeler ve dünya kamuoyunun çağrılarına rağmen Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını aralıksız şekilde sürdüren Türk devletine karşı, Almanya’dan yaptırım çağrıları arttı. Son olarak işgal saldırılarını kınayan muhalefet partilerinden Yeşiller'in Eşbaşkanı Annalena Baerbock, Ankara rejimiyle ilişkilerde değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi.

10:00

 Hewlêr merkezi ile birçok il, ilçe ve köylerinden işgale tepki göstermek için toplanan binlerce kişi, BM Hewlêr Temsilciliğine yürüdü.

09:35

İşgalci Türk ordusu Sêrekaniyê’nin Ronahi Mahallesindeki çarşıyı bombaladı.

09:33

İşgal saldırılarında ağır kayıplar veren Türk devleti, sınır bölgelerine sevkiyatı sürdürüyor.  Akçakale’ye dün gece getirilen çete grupları, bu sabah kirpi tipi zırhlı araçlar ve doçka yüklü pikaplarla Girê Spî’nin doğusuna sevk edildi. 

09:28

Uluslararası güçlere savaşı durdurma çağrısında bulunan gazeteciler şunları kaydetti: “Serekaniyê’de bulunan tüm gazeteciler olarak uluslararası kamuoyunu bir an önce bu savaşı durdurmaya, sivil insanların katledilmesinin önüne geçmesine çağırıyoruz.”

09:26

Sêrekaniyê’deki gazeteciler, dün geceden beri yoğunlaşan karadan ve havadan bombardımanda sivillerin yaşamını yitirdiğini belirterek, savaş ve keşif uçaklarının çok yoğun hareketliliğinden dolayı sivillerin katledildiği alanlara ulaşamadıklarını kaydetti.

09:17

Hatay’da HDP’li Hülya Ateş, SKYP’li Belgin Ayrancı ve gazeteci Burcu Özkaya Günaydın, Türk devletinin işgaline tepki gösterdikleri için gözaltına alındı.

09:10

Girê Spî'de de siviller hedef alındı

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Girê Spî’nin güneyindeki  Minbic, Tebqa ve Reqa’dan gelen sivillerin toplanma noktasının 10 metre yakındaki Eyn Erûs mahallesini bombaladı.

09:07

Türk ordusu yine sivilleri vurdu

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Qamişlo’da bir kez daha sivilleri hedef aldı. Xerbî Mahallesi’nde sivil yerleşim alanları bombalandı. İlk alınan bilgilere göre yaralılar var.

08:55

PKK Kültür ve Sanat Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş:  Bu savaş insanlıkla ve faşizm arasındaki bir savaştır. Savaşa karşı her yerde en aktif direniş cephesini oluşturalım. Faşizme karşı nerede nasıl bir cevap verirsek verelim sonuna dek meşrudur.

08:53

 Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde halk işgale karşı yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca sık sık "Biji berxwedana Rojava" sloganı atıldı. 

08:21

Türk ordusu ve çeteleri Tıl Rıfat ve Şehba alanına yönelik de top atışları gerçekleştiriyor.

07:27

Sêdekaniyê hattında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Şu anda Sêrekaniyê'de çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Havadan ve karadan yoğun şekildi bombalanıyor. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalar Doğu tarafında Sanayi ve Merce hattı ile Til Xelef hattında yoğunlaştı.

07:17

Türk ordusuna ait savaş uçakları Sêrêkaniye ile Til Tamir arasında bulunan Arişe köyünü bombaladı.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Serêkaniyê’nin batısındaki Salihiyê köyünde bir okulu bombaladı. QSD savaşçıları saldırılara anında karşılık verdi.