İran ve Doğu Kurdistan’da eylemler sürüyor

Doğu Kurdistan ve İran’da eylemler soğuk havaya ve baskılara rağmen sürüyor.

Kurdistan Cumhuriyeti’nin de kuruluş yıl dönümünde Doğu Kürdistan’da ‘Jin, Jiyan, Azadî’ eylemleri kitlesel olarak devam etti.

Serdeşt ve Mahabad’da bir grup Apocu genç, Kurdistan Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle eylem düzenleyerek, Kurdistan Cumhuriyeti’nin hedeflerini takip edeceklerini ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ isyanını zafere taşıyacaklarını belirtti.

İran’daki kamusal alanlarda atılan slogan ve taşınan pankartlarla tepkiler dile getirilmeye devam etti.

Bir grup engelli kişi Tahran’da, İbrahim Reisi hükümetinin engelliler için ayrılan özel bütçeyi kaldırmasını protesto etti.

Ayrıca Fransa’nın başkenti Paris’te, Belçika’nın başkenti Brüksel ve İskoçya’nın Glasgow kentinde Doğu Kurdistan ve İranlı bir grup aktivist eylem düzenleyerek, Devrim Muhafızlarının ‘terör örgütü’ olarak tanınmasını talep etti. Kanada’nın Toronto kentinde bir araç konvoyu ile şehirde eylem düzenlendi.

‘Jin, Jiyan, Azadî’ Kolektifi, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ isyanına destek amacıyla 28 Ocak’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da yürüyüş düzenleneceğini duyurdu. Saat 13.00’da BBC önünden başlayacak yürüyüş saat 16.00’a kadar devam edecek.