İran'da yine kan aktı

İran, Fars eyaletine bağlı Kazerun şehrini ikiye bölmek istedi, halk ayaklandı. İran güvenlik güçlerinin silah kullanması sonucu 6 kişi ölürken, yaklaşık 40 kişi yaralandı.

İran, Fars eyaletinin idari sistemini değiştirmek için eyaleti ikiye bölerek Doğu ve Batı Fars eyaletleri olarak yeniden isimlendirmek istedi. Eyalet ikiye bölününce eyaletin ortasında bulunan Kazerun şehri de ikiye bölünerek, bir bölümü Doğu Fars eyaletine bağlanarak Qaimiye, bir bölümü de Batı Fars eyaletine bağlanarak Koçınar adı verilmek istendi. Kazerun halkı rızaları olmadan şehirlerinin parçalanmasına karşı sokaklara çıkıp ateşler yakarak durumu protesto etmek istedi. İran güvenlik güçleri protestoculara silah kullanarak saldırdı. Kazerun'da ikisi aynı aileden Perestu Cewkar, Rıza Cewkar, Mecid Siruz, Behmen Ahmedi, Ali Muhammedi, Hemid Biyun adındaki kişiler saldırıda yaşamını yitirirken, yaklaşık 40 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

HALK PARLAMENTERİ SUÇLUYOR

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, akşam üzeri başlayan olaylar devam ediyor. Kaynaklar, halkın kentin parlamenteri olan Hüseyin Rızazade’nin iki yıldır şehirlerini parçalamak için çalıştığını belirttiğini aktarıyor.