İrade gaspına karşı nöbetler sürüyor

Colemêrg'deki irade gaspına karşı sürdürülen nöbet eylemlerinde, belediye önüne gelen halk, yaşadıkları sorunları anlatarak çözüm talep etti.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NİN GASP EDİLMESİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı başlatılan nöbet eylemleri sürüyor. 

ÊLIH

Êlih Belediyesi önündeki nöbet eylemi 12'nci gününde sürdürüldü. Eyleme DEM Parti ve DBP il, ilçe yöneticileri, TJA ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Eylemde sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” "Kayyumlar gidecek, halklar gelecek” sloganları atıldı ve şarkılar söylendi.

Belediye önünde bekleyen halk, kayyum rejimi son buluncaya ve Colemêrg Belediyesi geri alınıncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini vurguladı.

AMED

Amed Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesi önünde nöbet eylemleri 12’nci gününde sürdü. “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı asılan nöbette, “Kayyum defol”, “İrademe dokunma” ve “Îradeya me rûmeta me ye” dövizleri açıldı.

Amed Büyükşehir Belediyesi önündeki nöbet eylemini Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri ziyaret etti.  Platform üyelerini Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun karşıladı. Platform üyeleri adına konuşan Amed Barosu Başkanı Nahit Eren, “Seçilmişlerin görevlerinden alınarak yerlerine valilerin ya da kaymakamların belediye başkanvekili olarak atanmasının doğrudan seçmen iradesine karşı müdahale olduğunu, hem seçme hem de seçilme hakkına müdahale olduğunu biliyoruz. Seçme ve seçilme hakkı anayasal güvence altında ama maalesef son üç dönemdir kayyum rejimi bir şekilde Türkiye’de olağan bir uygulama haline getirilmeye çalışılıyor. Kayyum sistemine karşı durmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu. 

Feritköşk ve Fiskaya mahallesinde halk, nöbet tutulan belediye önüne gelerek, haşere ve su sorunlarına dair şikayetlerini dile getirdi. Mahallelileri dinleyen Eşbaşkan Doğan Hatun, sorunu çözme yönünde çalışmalar yapacaklarını söyledi. Mahalleliler nöbet eyleminden ayrılırken, “En büyük başkan bizim başkan” sloganları attı.