'İntihar değil cinayet' diyen gençlik örgütlerine polis saldırdı

Üniversite öğrencileri arasında artan intihar vakalarını İstanbul’da protesto eden gençlik örgütlerine polis saldırdı; 7 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gençlik örgütleri, Sibel Ünli’nın ardında iletişim bölümü öğrencisi Hakan Taşdemir’in yaşamına son vermesini ardından Kadıköy’de bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

“İntihar değil bu bir cinayet” sloganları ve “ Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz” yazılı pankart ile Yeldeğirmeni semtinde boğa heykelinin bulunduğu Altıyola yürümek isteyen gençlerin önü polis tarafından kesildi.

'DAHA İYİ YARINLAR İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ !'

Polisin kitlenin ancak slogansız ve pankartsız yürümesine izin verme şartını kabul etmeyen gençlik örgütleri, çevik kuvvet ablukasının açılmasını bekledi.

Burada , “Faşizme karşı omuz omuza” sloganının atan kitle adına bir konuşma yapan eylemcilerden biri, insanca onurlu yaşamak istediklerini vurgulayarak, “Kriz sizin direniş bizim. Daha iyi yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu barbarlığa karşı, Bu mücadeleyi göğüsleyeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından yürüyüşe geçen gençlere polis saldırdı. Bir gence 5 polisin düştüğü saldırıda, 7 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Polis görüntü çeken basın mensuplarını da engellemeye çalıştı.