İngiltere ve Fransa: Suriye’ye müdahale sınırlı ve hedefli!

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye yönelik saldırıya ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Paris ve Londra, saldırıya ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Suriye’ye saldırı konusunda açıklama yapan İngiltere Başbakanı Theresa May ülkesinin operasyona destek verdiğini belirtti ve "Güç kullanımından başka işe yarar bir alternatif yoktu" dedi.

May, İngiliz silahlı kuvvetlerine Suriye rejiminin kimyasal silah kullanma kapasitesini azaltmak ve kullanımını engellemek için koordineli ve hedefli saldırılar için emir verdiğini duyurdu.

İngiliz başbakanı şöyle dedi: "Suriye rejimini kimyasal silah kullanmaktan caydırmak için güç kullanmak dışında pratik bir alternatif yoktu" ifadelerini kullandı. İngiltere Başbakanı, şöyle devam etti: "Bu harekât bir iç savaşa müdahale etmek ve rejim değiştirmek anlamına gelmiyor. Harekat, bölgede gerilimleri tırmandırmayacak ve sivil kayıpları önlemek için mümkün olan her şeyi yapacak sınırlı ve hedefli bir darbe niteliğindedir."

MACRON: KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da “Suriye'de kimyasal silah kullanımının normalleşmesine müsamaha edemeyiz" açıklamasında bulundu. Kırmızı çizginin aşıldığını söyleyen Macron, "onlarca erkek, kadın ve çocuk kimyasal silahlarla katledildiği için" saldırı emri verdiğini söyledi.