İmamoğlu, AKP'nin araç yolsuzluğunu anlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin araç israfına dikkat çekerek, "Yıllık 50 milyon liraya yakın bir tasarruftan bahsediyoruz. Bunu 5 yılla çarpınca 250 milyon lira" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açılmasıyla ilgili Saraçhane’de bulunan İBB’de açıklama yaptı.

AKP'NİN ARAÇ YOLSUZLUĞU

Açıklamasında gündemdeki konulara da değinen İmamoğlu, Yenikapı’da sergilenen ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ifadelerinin sorulmasına ilişkin şöyle dedi:
"Bizim Yenikapı’da araçları biriktirerek hem israfın ne denli kamunun önemli bir sorunu haline geldiğini göstermek hem de ilgili firmalara araçlarını teslim etmekle ilgili yürüttüğümüz bu çaba, aslında devletin tüm yetkililerinin oturup düşünmesi gereken, kafasını iki eline alıp biz memleketin her kuruşunu nasıl koruruz gözüyle bakması gerekir.
(...) 6 Mayıs- 23 Haziran arasında iade edilmek zorunda kalan araçlara bütüncül baktığınızda yaklaşık 1300 araçtan bahsediyoruz. Yıllık 50 milyon liraya yakın bir tasarruftan bahsediyoruz. Bunu 5 yılla çarpınca 250 milyon lira. Böyle bir israfı ortadan kaldırma çabamızı manipüle etmeye çalışan aktörlere ben şaşıyorum. Ne yapmak istediğini de anlamaya çalışıyorum. Aslında anlamaya çalışmayı da bıraktım."

SOYLU'YA: UMURSAMIYORUM

Soylu’nun, İstanbul’a kayyum atanıp atanmayacağına ilişkin “Pazar günü açıklayacağım” demesine ise İmamoğlu şu şekilde cevap verdi: “Pazar günü şu bu denecekmiş. Bunların tümü polemik. Ben Pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Ben pazar günü İstanbullulara 5,5 milyon metrekarelik bir ormanı nasıl açacağıma yönelik çalışma yapacağım. Onun için hiç umursamıyorum. Benim işim hizmet. Gezimi de paylaşacağım. Bakalım insanlar o polemiği mi benim gezdiğim ormanı mı merak edecek. Bu akıl tutulmasıdır.
Kimin ne söylediği, bizimle iktidar yarışına girmesi ya da koltuğa meraklı olması, polemik üretmesi hiç önemli değil. Sinek vızıltısı!"