İHD'den 'Soylu' açıklaması: Kimsenin can güvenliği yok!

İHD, Süleyman Soylu'nun ölümle tehdit eden, hedef gösteren açıklamalarına ilişkin, “Süleyman Soylu şahsında bir hükümet politikasıyla karşı karşıyayız. Kimsenin can güvenliği kalmadı" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve CHP yöneticilerini hedef alan sözlerine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

Açıklamada, "İçişleri Bakanı olduğunu bilerek ve Bakanlığın gücünü arkasına alarak istediği herkesi tehdit edebileceğini ve hedef gösterebileceğini zannediyor. Üstelik kabul edilemez nitelikteki açıklamalarını da cüretkârca savunabilmektedir” denildi.

Soylu’nun bu tutumunun bugüne kadar partisi ve hükûmeti tarafından eleştirilmeyerek sahiplenildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Dolayısıyla Süleyman Soylu şahsında bir hükûmet politikası ile karşı karşıya olduğumuzu düşünmekteyiz” diye belirtildi.

Soylu'nun suç teşkil eden söylemlerine yer verilen açıklamada, "Türkiye’de bir İçişleri Bakanı bir suç örgütü lideri gibi sürekli konuşup tehditler yapıp suç işliyorsa ve bu kişiye karşı yapılan suç duyuruları sonuç vermiyorsa bu ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği ile hukuk güvenliği hakkı kalmamıştır" uyarısında bulunuldu.

'HER KOŞULDA HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNACAĞIZ'

İHD, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"*İnsan hakları savunucuları olarak her koşulda kendi haklarımız da dahil olmak üzere, insan hak ve özgürlüklerini savunacağız.

*İHD olarak insan haklarının evrenselliği, bölünmezliği, bütünselliği, bir biri ile bağlantılı oluşu, birinin diğerine tercih edilemezliği ilkelerini savunuyoruz.

*İnsan hak ve özgürlükleri konusunun hiçbir ülkenin iç meselesi olmadığı gerçeğinden hareketle, İçişleri Bakanı ve teşkilatının insan haklarını tehdit eden bu söylem ve pratiğine, uluslararası toplumun dikkatini çekiyoruz.”