Çorlu’daki tren kazasında 10 ölü, 73 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu raylardan çıkıp devrildi. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Sarılar Köyü yakınlarında, Edirne-Uzunköprü ile İstanbul-Halkalı arasında sefer yapan bir yolcu treni vagonların raydan çıkması sonucu devrildi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ilk belirlemelere göre "10 kişinin hayatını kaybettiğini 73 kişinin de yaralandığını" açıkladı.

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner de kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumda. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir" dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Yaralılar var.." dedi. Olay yerinin çamurlu olduğunu belirten Ceylan, paletli araçların sevk edildiğini duyurdu. Kazadan sonra ikinci açıklamada bulunan Vali Ceylan, "Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi. Kaza hava muhalefeti nedeniyle oluştu. Ölüler var, net rakam veremiyorum." dedi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da trende 360 yolcunun bulunduğu ifade edildi.