Çıplak aramaya itiraz eden tutsağa dava

Sincan cezaevinde çıplak aramayı reddeden tutsak Ramazan Çeper hakkında, "Görevi yaptırmamak için direnme" gerekçesiyle dava açıldı.

Sincan 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde rehin tutulan Ramazan Çeper hakkında, havalandırma girişinde ve çıkışında gardiyanlar tarafından maruz bırakıldığı çıplak aramaya itiraz ettiği gerekçesiyle "Görevi yaptırmamak için direnme" nedeniyle dava açıldı.

Çeper, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, “Biz 23 saat zaten tekli hücrelerde tecrit altındayız ve hiç kimseyle bir iletişimimiz ve temasımız yok ve sadece 1 saatliğine havalandırmaya üç arkadaşla çıkmamıza izin veriyorlar. Bu durumda bile havalandırmaya girişlerimiz de ve çıkışlarımız da çıplak aramayı dayatıyorlar bize. Biz de bu dayatmaya itirazda bulunurken bizi apar topar darp ederek hücrelerimize koydular. Bizi birbirimizden ayırdıktan sonra hücreme gelip bana şiddet uyguladılar. Bir de çıplak aramaya karşı çıktığımız için 'vazife başındaki memura işini yaptırmama’ nedeniyle bana dava açıldı. 15 Şubat saat 10.30'da SEGBİS’le duruşmaya çıkacağım" diye belirtti.