Çerkezoğlu: "Krizin bedelini ödemeyeceğiz" diyenler gözaltında

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, 'krizin bedelini ödemeyeceğiz' diyenlerin mücadelesinin hedef alındığına dikkat çekti.

Ankara merkezli dün gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN), Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri gözaltına alındı. 

'FAALİYETLERİMİZİ SAVUNMAKTAN ÇEKİNMEYİZ'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Herhangi bir soruşturmada çağrılmaları halinde faaliyetlerini savunmaktan çekinmeyecek sendika yöneticilerinin, evleri basılarak gözaltına alınması kabul edilemez. Kamu emekçilerinin haklarını savunmak, sendikal faaliyet yürütmek suç değildir" dedi.

Çerkezoğlu, şunları da kaydetti: "Özellikle ekonomik krizin faturasının emekçilere kesilmek istendiği bir süreçte, 'krizin bedelini ödemeyeceğiz' diyenlerin mücadelesi, bu gibi hukuk dışı yöntemlerle bastırılamaz. Gözaltına alınan mücadele arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır."