9 ARALIK GÜNDEMİ

9 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren avukatı İbrahim Bilmez, başta CPT olmak üzere Avrupa kurumlarının İmralı için biran önce devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

-Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için İsviçre’de açlık grevinde olan eylemciler, “Öcalan’sız bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz” mesajı vererek, direnişi büyütme çağrısı yaptı.

-Rojava’daki 3 ayrı Kürt partisinin yetkilileri, "Kürtlerin faşist Türk devletiyle değil, birbirleriyle bütünleşmesi ve ulusal birliğini gerçekleştirmesi gerektiğini" söyledi.

-Dünya ülkeleri Polonya’daki COP24 iklim konferansında bundan sonra izlenecek ‘yol haritasını’ tartışmaya devam ederken, küresel ısınmanın dünyanın geleceğine etkilerini azaltmak için öncelikle fosil enerji tüketimine son verilmesi gerçeği öne çıkıyor.

-Hile yoluyla AİHM’in Demirtaş kararının uygulanmasının engellendiğini kaydeden HDP Sözcüsü Oluç, emir komutaya bağlanan yargının gelecekte lanetle anılacağının altını çizdi.

-Kürdistan'da devlet elektrik kaçağı adı altında halkı soymaya devam ediyor. Kırsal kesimlerde elektrik sayaçlarını direklerin tepesine çıkartan devlet, aynı yöntemi merkezde uyguluyor.

-Almanya’nın Hamburg kentinde dün sonuçlanan iktidar partisi CDU’nun kongresinde Türk faşistlerinin Bozkurt ve Müslüman Kardeşler’in yaptığı Rabia işaretinin yasaklanması istendi.