4 ülke Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planını reddetti

Libya’daki son gelişmeleri değerlendirmek için Brüksel’de bir araya gelen İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planını reddetti.

İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanları Brüksel'de Libya'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıklamalarda bulundu.

Libya'da şiddettin günden güne arttığını söyleyen Borell, dış müdahalelerin son bulması ve ülkede ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Borell, "Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planını reddediyoruz" dedi.

Görüşme sonrası açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio şunları belirtti: "Libya şu anda Avrupa'ya göç ve terörizm anlamında tehdit oluşturuyor. Bu toplantının aslında Libya'da olması gerekiyordu ancak güvenlik durumu buna izin vermedi. Ancak AB yarından itibaren Libya'ya yönelik kendi stratejilerini geliştirecek" ifadelerini kullandı.