3 OCAK GÜNDEM

3 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan: Ya onursuzluk içinde kaybolacağız ya da kendi toprağımızda kimliğimiz, dilimiz ve kültürümüzle özgürce yaşamayı hak edeceğiz. Başarmaya mecburuz.

-ABD’nin Türk işgaline karşı askerilerini geri çekme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan YPJ Komutanı Newroz Ehmed, “Kendi gücümüzle işgal saldırılarını boşa çıkaracağız” dedi.

-341’inci haftasına giren Kürtlerin en uzun soluklu eylemi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemcileri, yeni yılda Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin yükseltileceği mesajını verdiler.

-HPG’nin açıklamış olduğu 2018 yılı bilançosunun önemli sonuçlarını değerlendirmiştik. Burada dikkate değer önemli birkaç husus daha var. Özellikle yıl sonuna doğru Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın basına verdiği demeçlerde dillendirdiği yeni yüzyılın gerillacılığını yaratma arayışları, yine bu arayışın bir parçası olarak gündeme gelen yeni taktik hamleler!

-Minbic'in işgali için Washington ile Moskova hattında destek arayışında olan Türk devletinin garantör olduğu cihatçı havzası Idlib karıştı. Ancak Türk devleti Minbic ve Erîma'ya taciz saldırılarını sürdürüyor.

-Eski erkek arkadaşı tarafından 5.5 yıldır tehdit ve taciz edilen Münevver Kızıl, kadın cinayetleri listesine eklenmek istemediğini vurguladı.