3 kentte 7 kişi tutuklandı

Sakarya, Bursa ve Kocaeli’nde gözaltında alınan 7 kişi tutuklandı.

Kocaeli’nde 18 Mart tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi emniyet ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. Tutukluma talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. HDP'lilerin telefonlarında seçim mitingine giderken otobüste şarkı söylerken çekilen videoları ve sosyal medya paylaşımları tutuklamaya gerekçe gösterildi.

Tutuklananların isimleri şöyle: HDP Derince İlçe Eşbaşkanı Çetin Macak, HDP Derince İlçe Yöneticisi Burhan Yorgun, HDP üyleri Ahmet Akboğa ve Said Demirkaya.

SAKARYA'DA

Sakarya’da 20 Mart’a gözaltına alınan Cafer Aydın, Hülya Arabacı, Seyfettin Çetin ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi de emniyet ifade işlemleri bittikten sonra savcılığa sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Cafer Aydın, Hülya Arabacı ve ismi öğrenilemeyen bir kişi denetimli serbestlikle serbest bırakıldı.

Seyfettin Çetin ise tutuklanarak Ferizli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

BURSA

Bursa'da da geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edilirken, 16 kişinin gözaltı süresi ise uzatıldı. 12 kişiden yerel sanatçılar İzzet Gül ile Denge Îzo tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mazlum Canlı, Suat Akbal, Tugay Ketmen, Yunus Yavuz, Mensure Dumlayıcı, Yunus Akyol, Doğan Teber, Cemal Bozkurt, Ümit Karakaya ve İzzet Işık ise serbest bırakıldı.

MERSİN

Mersin'de 19 Mart'ta seçim çalışmaları sırasında gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) Üyesi İlker Murat Aydın, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan Aydın, adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Aydın, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.