25 KASIM GÜNDEMİ

25 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan: Düşman kendini yenileyerek 41. yıla girmeye çalışıyor, fakat zayıftır. Biz daha güçlü ve örgütlü giriyoruz. İddiamız daha büyük ve daha büyük kazanacağız.

-PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, 40 yıldır direnen PKK'nin Kürdistan'ın geleceği için bir güvence olduğunu söyledi.

-25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle düzenlenecek etkinlikler takip edilecek.

-BAAS Rejimi döneminde kadınların erkek ve devlet şiddetine maruz kaldığını söyleyen Kongra-Star üyesi Hiva Erebo, Rojava devriminin tüm kadınlara umut olduğunu belirtti.

-Kürtlerin Rojava'da geliştirdiği Demokratik Ulus projesi ile tüm halkların hak sahibi olduğunu söyleyen Êzidî Kadın Birliği yönetiminden Gule Cafer, Türk devletinin bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.

-26 Kasım 1993 günü dönemin İçişleri Bakanı Kanther'in duyurduğu PKK yasağı 25. yılına giriyor. Alman devleti yasakla hem dünya çapında örnek gösterdiği demokrasisine zarar verdi, hem de bir halkın direnişini kriminilize etmeye çalıştı. Alman hukukçulara göre ise yasakla Kürtler dışlandı.

-Mısır’da 1’inci Firavun zamanına ait yeni bir mezar bulundu. Mezarın Nil nehrinin doğusunda, Luxor’daki Krallar Vadisi yakınında olduğu öğrenildi.