23 MART GÜNDEM

23 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde 16 Aralık’tan beri açlık grevinde olan Özlem Söyler, ölüme meydan okurcasına her sonucu bilerek ve anlamlıca karşıladıklarını belirterek, “Bu bir onur davasıdır” dedi.

-Almanya’nın Frankfurt kentinde Newroz kitlesel bir şekilde kutlanacak.

-HDP Newroz Tertip Koordinasyonu Üyesi Atilla Özdağ, yarın Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacak olan Newroz kutlamasına yüz binlerce kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

-Gelişleri kadar uygulamaları da hukuktan yoksun olan kayyumlar, kamu kaynaklarını kendi mal varlıklarıymış gibi harcayıp tüketti.

-İlk yenilgisini Kobanê'den aldıktan sonra YPG/YPJ ve QSD'den darbe üstüne darbe alan DAİŞ, sonunu geciktirmek için Kuzey Kürdistan ve Avrupa'da çeşitli katliamlar gerçekleştirdi. DAİŞ'i himayesine alan Türk devleti, Kürtlerin binlerce şehit vererek, elde ettiği kazanımları kaybettirmek için DAİŞ'in yerini almaya hazırlanıyor.

-1 Mart’tan bu yana Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişlerine dahil olan Mehmet Turgay eşi aracılığıyla verdiği mesajda, “Daha ne kadar görmezden gelinecek” diye sordu.

-Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda 51 gündür açlık grevinde olan Çetin Baran ile görüşen Anne Ayde Baran, kamuoyunun sessizliğine ‘Neden hala sessiz siniz?’ diye tepki gösterdi.

-Tecride karşı tüm cezaevlerinde başlayan açlık grevlerine ilişkin konuşan TUAD-DER sözcüsü Ebedin Aktaş, “Bizler bu eylemin sonuna kadar savunucusu ve destekçisi olacağız” dedi.