21 ŞUBAT GÜNDEM

21 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-ANF’ye konuşan Cemiyet-i İslami yetkilisi Haci Khalil ve Taliban komutanlarından Mowlawa Khanan, Afganistan halklarının ile Kürdistan halkının aynı kaderi paylaştığına dikkat çekti.

-KCK Eğitim Komitesi: Kültür kırım, dil kırım ve soy kırım uygulamalarını bir kez daha mahkum ediyor ve bu uygulamalar karşısında ilerici insanlık ile birlikte Özgürlük Hareketi olarak mücadelemizi zafere dek kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.

-İsviçreli Parlamenter Raoul Jaeggi, “düşüncelerini ifade edecek siyasi hiçbir yol bırakılmadığında insanlar bedenini açlığa yatırır” diyerek, Öcalan üzerindeki tecridin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

-Geçtiğimiz hafta sonu Galler’in Newport kentinde Kürt aktivistlere yönelik polis saldırısı Galler Meclisi gündemine taşındı. Plaid Cymru milletvekili Bethan Sayed, polisin bu pratiğinin tekrar yaşanmaması için hükümetten açıklama istedi.

-Tecridin sona ermesi için 66 gündür açlık grevinde olan Kandıra Cezaevi'ndeki tutsaklar, "Artık halkımızın özgürlük isteğini taçlandıralım, statüsünü garantileyelim. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız" dedi.

-Açlık grevindeki tutsaklardan Rıdvan Güven, "Halklarımızın özgürce, insanca yaşamı için bir değil binlerce kez ölmeye hazırız" dedi. Mektup gönderen Güven, "Direniş sürerse bahar gelecek" mesajını verdi.

-PAJK Koordinasyon Üyesi Koçerin Amed, 31 Mart günü sandıklarda iki çizginin; kadın özgürlüğünü merkezine alan demokrasi çizgisi ile kapkara faşizm çizgisinin savaşacağını söyledi. Amed, bütün toplumu seçimlerde kendi iradelerine ipotek koyan faşizme karşı birlik olmaya çağırdı.

-15 ülkeden 300 delegenin katıldığı 2. Ortadoğu gençlik konferansında Ortadoğu’da yaşanan tün sorunlara gençlik olarak ortak çözüm üretilmesi gerektiği belirtilerek birlik çağrısı yapıldı.