20’nci kez engellendi

Türkiye’nin, basın özgürlüğü sıralamasında 163’üncü sırada olmasının sebeplerinden biri özgür basına yönelik yapılan baskı ve sansür.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi web adresine yönelik erişim engeli dün gece de sürdü. Gazetenin web sitesi 20’inci kez engellenmiş oldu.

Merkezi Washington’da bulunan insan hakları kuruluşu Freedom House (Özgürlük Evi), dünya genelinde basın özgürlüklerinin durumunu incelediği “Basın Özgürlüğü 2017” raporunu açıklayarak Türkiye’deki tabloyu gözler önüne sermesinin ardından erişim engelinin ardı arkası kesilmiyor. Basın özgürlüğü konusunda 163’üncü sırada olan Türkiye’de basına ve basın çalışanlarına yönelik hukuksuz uygulamalar sürüyor.

Özgürlükçü Demokrasi’nin web sitesi daha önce 19 kez Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından TEBİR adı altında alınan kararla erişime kapatılırken dün gece saatlerinde demokrasi18. com adresi de yine aynı karar gerekçe gösterilerek 20’inci kez kapatıldı. Böylece bir hafta da gazetenin 5 adresi erişime kapatılmış oldu.