19 HAZİRAN GÜNDEM

19 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, 23 Haziran seçimlerinden sonra işçi ve emekçilerin kıdem tazminatının gaspından başlayarak büyük bir saldırıyla karşılaşacakları uyarısında bulunarak seçimlerde buna göre konum almaları gerektiğini söyledi.

-Fransa’da yaşayan Kürdistanlı ve Fransız kadınlar, 23 Haziran’da yapılacak Rojbin Kadın Festivali’ne hazırlanıyor.

-Berlin’in Friedrichshain-Kreuzberg ilçesi belediyesiyle imzaladıkları kardeş belediyecilik anlaşmasına büyük önem verdiklerini belirten Rojava’nın Dêrik Belediye Eş Başkanı Rojin Çeto “Özellikle öz yönetim modelindeki tecrübelerimizi aktaracağız” dedi.

-Müslümanlaştırılan Ermenileri anlatan ’Saklı Haç' belgeselinin yönetmenleri Altan Sancar ve Serhat, "Aslında anlatılan, bizim utancımızın hikayesidir" dedi.

-Van’da, AKP’ye yakınlığıyla bilinen elektrik şirketi, "kaçak elektriği" önleme adı altında direklerin başına çıkardığı sayaçların parasını da halktan almaya başladı.

-Global Barış Endeksi adlı rapora göre dünyada barışın en fazla tehlikede olduğu ülkeler Afrika ve Ortadoğu’da iken, Rusya da ilk ona girdi.

-Küresel ısınma nedeniyle yaşanabilir alanlarının artacağı öngörülen Rusya’nın Sibirya bölgesinin yine küresel ısınma nedeniyle ülkelerini terk edecek iklim mültecileri ağırlayacak bölgelerden olabileceği tahmin ediliyor.

-Almanya-Polonya sınırında Alman gümrük polisi Türk lokum paketleri içinde gizlenmiş 670 kilo eroin ele geçirdiler. Tır kamyonunun Türk şoförü gözaltına alındı.