18 MAYIS GÜNDEM

18 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Fehim Işık, S-400 krizi ardından İdlip ile dış politika dengeleri değişen Erdoğan için “Süreci belirleyecek olan Türkiye’nin iç dinamikleridir. Erdoğan iktidarı, 31 Mart'ta tökezledi. Yere düşmesi durumunda bir daha kalkamaz” dedi.

-Ocak ayında Van'a Vali olarak atanan ve şehirde sıkı yönetim politikaları ile dikkat çeken M.Emin Bilmez, kentte OHAL uygulamasını devam ettiriyor.

-Dağcı çantaları fosforlu olur, kaybolduklarında bulunmak isterler fakat dağdaki gerilla olunca mesele farklılaşıyor. Çanta, silah, şarjör ve su mataraları, gerillanın yaşam koşullarına uygun renklere bürünüyor.

-Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Ahlat'ta inşaatı başlatılan 'Cumhurbaşkanlığı Köşkü' için doğa katliamı yapılıyor.

-Hatay’ın Payas İlçesinde bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin tam ortasında bin 350 yaşında bir zeytin ağacı duruyor. Üstelik ‘Hünkar zeytini’ denilen zeytinleri çok lezzetli.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınları için eylemde olacak.