17 MAYIS GÜNDEM

17 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutsakların taleplerini ve tecridi anlatmaya çalıştıklarını ama yetemediklerini söyledi.

-Avukat Barış Oflas, İmralı’da özel bir tecridin olduğunu savunarak, 2 Mayıs’taki görüşmenin tecridin bittiği anlamına gelmediğini, belirsizliğin sürdüğünü söyledi.

-Küçücüktü. Sadece iki yaşındaydı. Küçük, kırılgan bir bedeni vardı. Elleri, parmakları, ayakları, kalbi, ciğerleri, hepsi küçüktü. Adı Mawda’ydı. O bir Kürt kızıydı.

-Alman hukukçu Heike Geiswed Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret ederek destek mesajı verdi.

-YPG’nin elinde bulunan DAİŞ çete üyelerinin özel bir mahkemede yargılanması için İsveç hükümete girişim başlattı. Stockholm’un çağrısına Hollanda, Fransa, İngiltere ve Belçika sıcak bakıyor.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan tutsak Metin Serhat, ailesi ile yaptığı görüşmede, "Tüm yaklaşımlara rağmen başarımız yükselecektir" mesajını verdi.

-İsviçre'de 18 Mayıs günü 12. Hasan Kızıler Gençlik Kültür ve Spor Festivali, "Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Önderliği Özgürleştirelim" şiarıyla yapılacak..