17 ŞUBAT GÜNDEM

17 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

Macar filozof Öcalan’ı tarihin akışını değiştiren Benes, Maniu, Gandhi, Mandela ve Sun Yat-Sen’e benzeterek “Öcalan artık cezaevinde olmamalı” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile Toronto’da 36 gündür açlık grevi direnişinde olan İba, “Tarihi yazanlar bizler olacağız” dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun tarihi olan 15 Şubat 1999’da dünyaya gelmemiş olan gerillalar, Kürdistan özgürlük saflarında Öcalan’a özgürlük şiarıyla mücadele yürütüyorlar.

-Gerillada farklı tarihlerde yaşamını yitiren ve tek ortak arzuları Kürt Halk Önderi Öcalan'ı görmek olan Jindar Ezgi Dersim, Arjin Çem, Zinarin İntikam ve Helin Murat'ın, günlüklerinde 15 Şubat'ın kendileri için ne ifade ettiğini anlatıyor.

-Soylu tarafından bir süre önce yerel seçimlerde AKP'ye çalışmaları için tehdit edildikleri ileri sürülen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve sermayedar Mehmet Emin Acar, bazı aileleri AKP'ye oy vermeye ikna etmek için devrede.

-HDP Hakkari Belediye Eşbaşkan adayı Seher Kadiroğlu Ataş, kayyumun gasp ettiği halkın iradesini gere alacaklarını ve ekolojik, halkın söz ve karar sahibi olduğu yeni bir Hakkari inşa edeceklerini söylüyor…