16 KASIM GÜNDEMİ

16 Kasım Haber Merkezi gündemi...

-İran’da aylardır işçi ve emekçiler sokaklarda ya da grevlerde tepkilerini dile getiriyorlar. Bu tepki, ABD’nin İran’a yaptırımlarında ne de Avrupa’nın İran ile ilişkilerini sürdürme gerekçesinde bir yer edinmiyor.

-DBP zamanında açılan Perperok Kreşi'nde Kürtçeyi yasaklayan Van kayyumu, çocukları daha önce kreşte eğitim gören ailelerden para almak için bir çok aileyi mahkemeye verdi.

-Cumartesi Anneleri’nin portrelerini yaparak annelerin sesi olmaya çalıştığını söyleyen Saliha Şanlı, "Sessiz kalarak bu insanlık suçuna ortak olamazdım" diye konuştu.

-Ekonomik kriz, Van’daki semt pazarlarında kendini iyice hissettirmeye başladı. Vatandaşlar, bu yıl krizden dolayı gerekli gıda ürünlerini alamadı ve kış hazırlığı yapamadı.

-Alman vatandaşı Ozan Canê’nin 6 yıl 3 ay hapis cezasına tepki gösteren Sol Parti milletvekili Helin Evrim Sommer “Alman hükümetinin Türkiye'de hapsedilen Alman vatandaşlarına ilişkin göstermiş olduğu seçici duyarlılık kabul edilemez” dedi.

-Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çin Halk Cumhuriyeti’ne uygulanması planlanan ek gümrük vergilerinin şimdilik dondurulduğu iddia edildi.

-ABD’nin bir ayı aşkın bir süredir sınırda yoğun önlemlerle beklediği Honduraslı mülteciler sınıra varmaya devam ediyor.

-Son yıllarda bireylerin hayatında daha fazla yer kaplayan ve neredeyse birçok işlemin yapılabildiği akıllı telefonların yarattığı bağımlılığın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısı yapılıyor.