15 MAYIS GÜNDEM

15 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Mayıs ayı şehitlerinin, özgürlük yolunda mücadele eden her devrimcinin yolunu aydınlattığını söyleyen YJA-STAR Askeri Konseyi Üyesi Rojda Amed, "Mayıs ayı kahraman öncülerimizin şehadete erdikleri bir aydır" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz günlerde okunan mesajını değerlendiren TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso, Türkiye'nin yeni bir başlangıç yapması gerektiğini belirterek, "Bu yeni başlangıcın anahtarı Önder Apo'nun yanındadır" dedi.

-KBDH: Cins ve sınıf bilincinin bileşkesinden geçmiş bir süzgeç; işte bu tecrite karşı mücadelemizin anahtarı olacak. Komünalitenin kurucu dinamiği kadına her gün rezilce bir yaşam dayatılmaktadır.

-Avukat görüşmesinin tecridin kırıldığı anlamına gelmediğini vurgulayan DBP Eşbaşkanı Mehmet Arslan, "8 yıl sonra yapılan bu görüşme kamuoyunu bir nebze rahatlatmış olsa da tecridin sonlandırıldığı anlamına gelmiyor" dedi.

-CIA'in kripto belgelerinde adı geçen DAİŞ'in Türk propagandacısı Defne Bayrak, QSD'nin elinde. DAİŞ'e katılan Bayrak, Türkiye'ye soracağı sorular olduğunu ve "yüzleşmek" istediğini belirtiyor. Bayrak: "Birinci hayal kırıklığım DAİŞ, ikincisi Türkiye oldu"

-3600 ek gösterge için 11 Mayıs’ta alanlara çıkan ve saldırıya uğrayan SES Eşbaşkanı İbrahim Kara “Refahtan söz edemeyip yoksulluk sınırında bir ücreti talep ediyoruz” diyerek hükümetin buna bile tahammülü olmadığını dile getirdi.

-Almanya’nın Münih kentinin emniyet müdürü Hubertus Andrä AKP-MHP yanlısı Türk kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği ortaya çıktı.