15 kentte sokağa çıkma yasağı başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 ilde 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı başladı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 15 ilde 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı başladı.

29 Mayıs saat 24.00 ila 31 Mayıs saat 24.00 arasında belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Antep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 il sınırları içinde bulunan sokağa çıkma yasağı başladı.

30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere servis şeklinde satış yapabilecek.

Sokağa çıkma yasağının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

Ayrıca, kısıtlamanın olduğu 31 Mayıs Pazar günü, 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, fiziki mesafe kuralına uymak ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri sokağa çıkabilecek.