12 TEMMUZ GÜNDEM

12 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-Merkez Bankası’nda yapılan değişiklikle Erdoğan’ın hatalarını katladığını söyleyen ekonomist Sönmez, Babacan’ın ekonomiden rahatsız AKP’lileri peşine takacağı ve de hataların daha da artacağı görüşünde.

-Oğluna cinsel istismarda bulunan din hocası Seyfettin Tekin’in serbest bırakılmasına isyan eden B.A.’nın annesi Ş.A., “Seyfettin Tekin serbestken hiçbir çocuk güvencede değil” diyerek derhal tutuklanmasını istedi.

-Rojava Kürdistanı ve Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda tutulan Alman vatandaşı bir DAİŞ çete üyesinin eşi ve 3 çocuğunun durumunu ele alan Berlin’deki yerel mahkeme “DAİŞ’lilerin aileleri geri getirilmeli” kararını verdi.

-Sudan’da halk hareketi ile Askeri Konsey arasında geçiş süreci için anlaşma sağlanması ardından, darbe girişimi olduğu bildirildi.

-Her geçen yıl artan Dünya nüfusu beraberinde gıda ürünlerine olan talebi de arttırırken, tarım üretimindeki artışla birlikte çevre ve iklime ciddi zarar verilmesinden endişe ediliyor.

-Yunanistan’da bulunan insan kalıntıları, Homo Sapiens’lerin bilinenden çok eski tarihlerde Afrika dışına çıktıkları tezini daha da güçlendiriyor.