12 MART GÜNDEM

12 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde Türk cezaevlerinde başlayan ve yayılan direnişe dikkat çekerek, “Zindanlar çeşitli dönemlerde sürece böyle müdahale etti, bugün de ediyorlar” dedi.

-Açlık grevi eylemcilerinin 14 Temmuz direnişçilerinin gerçek bir yoldaşı olduğunu kaydeden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, açlık grevi direnişinin Kürt halkındaki öfkeyi açığa çıkardığını vurguladı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 85 gündür devam eden açlık grevi eylemine ziyaretler yoğun bir şekilde sürüyor.

-HBDH Yürütme Komitesi: Tecride karşı mücadele, savaşa, katliamlara ve bölgesel saldırganlığa karşı özgürlük mücadelesidir. Bu direnişi büyütelim ve sonuç alıcı bir hamleye, güçlü siyasal bir olanağa dönüştürelim.

-TC rejimi Kürt, Ermeni, Süryani, Rum ve birçok halk katliamı üzerine inşa edilen tarihteki en kanlı devlet rejimi olmuştur. Kürdistan direnişi ise, buna karşı 200 yıldır varlık savaşı vermektedir.

-HBDH’nin 3. kuruluş yıldönümü, Medya Savunma Alanları’nda düzenlenen bir tören ile kutlandı.

-Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki HDP bürosuna gelenler, partiyi yok sayan ve hedef gösteren Erdoğan'a, "Halk varsa HDP var. Bak, buradayız" diye yanıt verdi.

-Medeniyetler şehri Kars’ta bulunan tarihi Kars evleri gün gittikçe yok olmaya doğru gidiyor. AKP ve MHP’nin bilinçli politikaları sonucu yıktırılan ve yok ettirilen binlerce tarihi evlerin günümüzde çok az sayıda kaldı.