11 TEMMUZ GÜNDEM

11 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-Türk devleti ve himayesindeki çete grupları, işgal ettikleri Efrîn’de tüm tarihi eserleri ve tarihi yapıları yağmalıyor.

-2001 yılında Susurluk’ta Kürtlere yönelik linç girişimi, aradan geçen 18 yıl sonra aynı ırkçı duygularla Araplara karşı kendisini yaşatıyor.

-Erdoğan’ın talimatı üzerine 11. Kalkınma Planı’na dâhil edilen Kadın Üniversitelerine karşı çıkan üniversiteli kadın ve akademisyenler, bu uygulamanın ayrımcılığı artıracağı düşüncesinde

-Yargıtay, 20 yıllık evlilik hayatı boyunca işkence ve psikolojik şiddetin her türlüsüne maruz kalan Meryem Kayalök'ın dosyasında yer alan işkence raporlarını boşanma için yeterli görmedi.

-Federal Meclis’teki Sol Parti grubu Merkel hükümetine Dersim’de kullanıldığı ortaya çıkan Almanya yapımı gazları ve 1937 yılında satılan Heinkel He111 tipi savaş uçaklarını sordu: “Gün yüzüne yeni çıkan belgeler hakkında neler biliyorsunuz?”

-Londra’da düzenlenen basın özgürlüğüne dair konferansta ABD dahil batılı ülkelerin tavırları da eleştirilirken, Büyük Britanya, basın özgürlüğünü ihlal eden ülkelere yaptırım önerdi.

-Dünyanın en büyük nükleer felaketinin yaşandığı Ukrayna’daki Çernobil santralindeki reaktörü kapatan dev çelik kalkan faaliyete geçti. Bu zırh, gelecek 100 yıl reaktörün güvenliğini sağlayacak.

-İsveçli arkeologlar, Orta Çağ dönemine ait ender rastlanan ve döneme ait bir cenaze ritüeline açıklık getirecek iki adet Viking mezarının bulunduğu bildirildi.