1 trilyon borca sıfır hizmet

Gever Belediyesi Eşbaşkanı Şorej Diri, kayyumların Gever Belediyesi’ni 1 trilyon TL borçlandırmasına rağmen kentte neredeyse hiç hizmet yapmadığını söyledi.

KURDISTAN'DA KAYYUMLAR

Kayyumların borç batağı ve yarattığı tahribatın kendilerini umutsuzluğa sevk etmediğini belirten Gever Belediyesi Eşbaşkanı Şorej Diri, halkın muazzam desteğine işaret etti. 

DEM Parti, Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde yüzde 80’e yakın oy aldı. Gever Belediyesi Eşbaşkanı Şorej Diri, seçim öncesi AKP'yi Gever'de baraj altında bırakacaklarını söylediklerini hatırlatarak, “Nitekim öyle de oldu. 25 belediye meclis üyesinin tamamını aldık. Rekor bir oyla iradesine sahip çıkan Gever halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bizler de bu halka layık olmaya çalışacağız. Halkımız kayyumların 8 yıldır kentte yaratmış olduğu tahribata karşı net bir cevap vermiştir” dedi.

HALKIN MUAZZAM DESTEĞİ VAR

Belediyeye gittikten sonra gerekli araştırmalar yaptıklarını; Gever Belediyesi’nin 988 milyon TL borcu ortaya çıktığını ifade eden Diri, şunları söyledi: “Neredeyse 1 trilyon TL borca sokmuşlar. Bu borca karşılık kentte neredeyse hiç hizmet yapılmamış. Altyapı konusunda ciddi sıkıntılar mevcut. Yolların yarısı daha asfaltlanmamış. Tabii bu borç ve tahribat, bizleri kesinlikle umutsuzluğa sevk etmiyor. Arkamızda halkımızın muazzam bir desteği var. Halkta bu son 10 günde büyük bir heyecan var. Halkımızla el ele vererek bütün sorunlara en güzel çözüm yollarını bulacağız. Kayyumun 3 belediye başkan yardımcısı vardı, bunların da yetkilerini askıya almış bulunmaktayız. En kısa sürede bunlarla ilgili gereken işlemleri yapacağız. Yine kadın, gençlik ve kültür alanında belediyenin neredeyse hiçbir çalışması olmamış bu 8 yılda. Bizler ilgili komisyonlarımızı ivedilikle kurup bu alanlarda da çalışmalarımızı başlatacağız.”