Yunanistan’daki yangınlarda 74 kişi öldü

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın batısında devam eden yangınlarda 74 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın batısındaki yangınlar sürüyor. Yüzlerce kişilik itfaiye ekiplerinin yangını söndürme ve arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İtfaiye ekiplerinin onlarca yardım çağrısına cevap olmaya çalıştığı yangınlar sürüyor. Şimdiye kadar 74 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Atina’nın 40 kilometre batısındaki Mati bölgesinde 26 kişinin tamamen yanmış cesedine ulaşılırken, kentte yanmış havyan cesetleri, arabalar bulunduğu da kurtarma görevlisi Vassilis Andriopoulos tarafından belirtildi.

Acil servis başkan yardımcısı Miltiadis Mylonas ise, “Problem küllerin altında saklı olanda” açıklamasında bulundu.

Hükümet ise, bölgeye 308 mühendisin zayiat tespiti için görevlendirildiğini kaydetti.  Bir yetkili ise, hastaneye kaldırılan 187 kişiden 82’sinin hala tedavi altında olduğunu belirtti. Bunlardan 10 yetişkin ile 11 çocuğun nefes alıp verme sorunu yaşadığını kaydetti.

Yangından kurtulanlar ise çok zor anlar geçirdi. İnsanların büyük bir bölümünün deniz kenarında ya da deniz içinde yardım ekiplerini beklediği belirtiliyor. Bunlardan 6 kişinin de boğularak öldüğü yetkililer tarafından açıklandı.

715 kişi ise askeri ya da özel gemilerle en yakın başka bir liman olan Rafina’ya sevk edildi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ise, “Bugün Yunanistan yasta” açıklamasında bulundu. Tsipras, üç günlük ulusal yas ilan edildiğini de belirtti. Hükümet ise Yunanistan’a demokratik sistemin yeniden gelişini kutlama etkinliklerinin de iptal edildiğini açıkladı.