Varna Zirvesi: Sorunlarda çözüme ulaşılamadı

Bulgaristan’ın sahil kenti Varna’da yapılacak AB Zirvesi’nde yapılan ortak açıklamada Erdoğan katliam politikalarına destek isterken, AB Konseyi Başkanı Tusk ilerleme sağlanamadığını vurguladı.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü zirvede Erdoğan ile AB Konseyi Başkanı Donald Tusk tarafından ortak açıklama yapıldı.

ERDOĞAN İŞGALLERE DESTEK İSTEDİ; YİNE TEHDİT ETTİ

Ortak açıklamada Türkiye’nin katliam politikalarına destek isteyen Erdoğan, Türkiye’nin sorumluluklarını ‘fazlasıyla yerine getirdiği’ iddiasında bulundu. Türkiye’nin işgal saldırılarının Avrupa’nın da ‘güvenliğini sağladığını’ söyleyen Erdoğan, yine tehditler savurdu. Erdoğan, bu sözleriyle AB’ye mülteci göçü ve geçmiş yıllardaki DAİŞ saldırılarını ima etmiş oldu.

Erdoğan, ‘terörle mücadele’ adı altındaki işgal saldırıları ve katliamlara AB’nin doğrudan destek vermesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye üye olması ve dışarı itilmemesi gerektiğini de savundu.

AB KONSEYİ BAŞKANI: İLERLEME YOK

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise, Türkiye ile görüşmelerde herhangi bir ilerleme sağlanamadığını duyurdu.

Suriye, insan hakları, Yunanistan ve Kıbrıs gibi anlaşmazlık noktaları olduğunu hatırlatan Tusk, “Çözüm noktasında hiçbir somut ilerleme sağlanmadı” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, Türkiye ile müzakerelerin devam edeceğini söyledi.