Van’da Göç-Der'den tutsak ailelerinin nöbetine ziyaret

Van’daki tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti sürüyor. Aileleri Göç-Der Başkanı Gülşen Kurt ziyaret etti.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların yakınlarının Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 62. gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Emine Şeker’in eşi Kaniye Şeker, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde tutsak bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsak Hakan Bilekçi’nin babası Cevdet Bilekçi sürdürdü. Nöbet eylemini Serhat Göç Araştırma Derneği (Göç-Der) yöneticileri ziyaret etti.

'KÜRT HALKINA ZULÜM VE İŞKENCE SÜRÜYOR'

Göç-Der Başkanı Gülşen Kurt, annelerin taleplerine sahip çıktıklarını belirterek, “Her zaman, annelerin yanındayız” dedi. Kürt halkının yıllardır zulüm ve işkenceyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Kurt, “Bu işkence yıllardır sürüyor. Özellikle cezaevlerinde sürüyor. Diyarbakır Cezaevi’nden başlayıp bugünlere kadar işkenceler geldi. Cezaevindekilerin en değerli olan yaşam hakları ellerinden alınıyor, tutuklular her türlü işkenceye maruz kalıyor; ancak tutuklular buna boyun eğmiyor. Anneler de her zaman olduğu gibi bugün de çocuklarının yanındadır” diye belirtti.

Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çeken Kurt, hasta tutsaklar başta olmak üzere düşüncelerinden kaynaklı cezaevinde olan tüm tutukluların bir an önce tahliye edilmesini istedi. Türkiye’de adaletin sadece belirli bir kesime uygulandığını vurgulayan Kurt, “Egemen sistemin adaleti var; ancak bizlere yani ezilen halka gelince özellikle söz konusu Kürtler olunca adalet yok. Egemenler gibi düşünmeyenlere adalet yoktur. Şenyaşar ailesi büyük bir direnişle adalet arıyor. Türkiye’de adaletin olmadığının kanıtı da Şenyaşar ailesidir” diye konuştu.