Ukrayna sınırı yakınındaki Rus askerler kışlalarına dönüyor!

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ile olan sınırdaki askerlerin kışlalarına dönmeye başladığını açıkladı.

Sözcü İgor Konaşenkov, haftalardır Ukrayna sınırı yakınında konuşlandırılan Rus güçlerin kışlalarına dönmeye başladığını duyurdu.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, "Görevlerini tamamlayan Güney ve Batı askeri bölgelerinin birlikleri, demiryolu ve karayolu ulaşım araçlarına yüklemeye başladı ve bugün garnizonlarına dönmeye başlayacak" dedi.

Bu duyuru, 2021 yılı sonunda beri Batılılarla yaşanan krizde bir yumuşama sinyali olarak değerlendirildi.

Batılılar Rusya’yı Ukrayna’yı işgal etmek için hazırlık yapmakla suçluyor. ABD’li yetkililer son günlerde işgal operasyonunun her an başlayabileceğini belirtiyordu. Rusya ise işgal iddialarını yalanlarken, Ukrayna’nın asla NATO’ya dahil olmayacağına dair güvence istiyordu.  Batılılar, bu talebi şimdiye kadar reddetti.

Son çekilme Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Olaf Schulz arasında bu salı günü yapılması beklenen müzakereler öncesine denk geldi.  Schulz’dan önce geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moskova’ya gitmişti.