Türk ajanı polis tutuklandı

İsviçre'de Türk devletine ajanlık yaptığı ortaya çıkan Türk kökenli polis Y.K. tutuklandı.

Ankara’ya ajanlık yaptığı ortaya çıkan Türk kökenli trafik polisi Y.K. (37) hakkında Basel Savcılığı tarafından açılan soruşturma sonucu tutuklandı.

Türk kökenli polis Y.K. hakkında önce Basel Bölge Polis Dairesi görevi kötüye kullanmak ve resmi bilgi ile belgeleri ihlal etmekten dolayı dava açtı.

Daha sonra da Basel Savcılığı tarafından polis hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Türk devletine ajanlık yapan polisin İsviçre yasalarına göre büyük bir suç işlediği belirtiliyor.

Skandal olay eski bir UETD üyesinin üç yıl önce düzenlenen gizli toplantıda çektiği bir fotoğrafı İsviçre basınına vermesiyle ortaya çıkmıştı.

Basel’deki polis merkezinde yapılan toplantıyı UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin’in yönettiği söz konusu fotoğrafta görülüyordu.

Toplantıyı ise Türk devletine ajanlık yapan Y.K. adındaki polisin organize ettiği ortaya çıkmıştı. Ajan polisin Basel Polis Merkezi’ndeki bilgisayarlarda olan birçok gizli bilgiyi de UETD İsviçre yetkililerine aktardığını da anlatan tanık, polis bilgisayarlarından Erdoğan muhaliflerine yönelik alınan bu bilgilerin Türk konsolosluğu üzerinden Türkiye'ye gönderildiğini de söylemişti. Ajan polisin isminin kısaltması ise İsviçre basınında çıkan ilk haberde Y.S. olarak verilmişti.

AKP’nin lobi organizasyonu olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD), İsviçre dışında Almanya ve Avusturya’da başta olmak üzere birçok ülkede konsolosluklar ile işbirliği içinde Erdoğan rejimine ajanlık faaliyetlerini yönettiği biliniyor.