Trump Müslüman Kardeşler’i listeye almaya hazırlanıyor

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump, temel destekçilerinden biri Türkiye olan Müslüman Kardeşler’i “terörist örgütler” listesine almayı öngörüyor.

Beyaz Saray yaptığı yazılı açıklamada, Trump’ın Müslüman Kardeşler’i Amerikan “terörist örgütler” listesine almaya hazırlanıyor.

Mısır’da “terörist örgüt” olarak değerlendirilen Müslüman Kardeşler, özellikle AKP rejimin tarafından açık bir şekilde destekleniyor ve sahipleniliyor. Erdoğan, her fırsatta Müslüman Kardeşler'in selamı olan "rabia" işareti yapması ile dikkatleri çekiyor. 

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, “Başkan kendi ulusal güvenlik ekibi ve endişesini paylaşan bölge yöneticileri ile görüştü” dedi. Sarah, Müslüman Kardeşlerin “terörist örgüt” ilan edilmesinin “iç süreci takip eden inceleme aşamasında” olduğunu belirtti.

Bu açıklama, Mısır Devlet Başkanı Abdulfetah El Sisi’nin Beyaz Saray’a ziyaretinden üç hafta sonrasına denk geldi. Trump ziyaret sırasında Mısırlı mevkidaşının “çok iyi işlerini” övmüştü.

Müslüman Kardeşler’in listeye alınması halinde ABD, bu örgütle bağları olan kişi veya organizasyonlara yaptırım uygulayabilecek.